• Morden23
    "a MMoRPG sz.r, mert elveszi az időt vagy nem használja ki aki játszik, így drága."

Nem lenne rossz az értelmezésed, ha ezt mondtam volna. Az erre elköltött időt tartom luxusnak, nem a befizetett pénzt. Ergo ha te egy 14 éves nemkereső iskolás vagy, akkor persze kurva sok időd van. Ha ellenben "csak" 8 óra melóban töltött időről beszélünk, már akkor nem jön ki a dolog.

"Nem az a baj, hogy drága."

Nem mondtam, hogy DRÁGA. Azt mondtam, hogy pénzbe kerül.

"1-2. követezik: Az a baj, hogy elveszi az időt. 3. mondat: Aki ebbe a kategóriába esik, az szánalmas."

Komolytalan, te megint nem tudtál értelmezni. Szarok arra, hogy te mennyit keresel, vagy hogy mire költöd a pénzed, esetleg mennyit játszol a WoW-al. Ne érezd már ennyire fontosnak magadat, hidd el, az sem érdekel, ha most helyben kinyiffansz.
    Én azt mondtam, hogy "szánalmasnak tartom azokat az embereket, akik állandóan rinyálnak mindenre, ami pénzbe kerül, illetve arra, hogy minden drága, de zeokszó nélkül befizetnek valami havidíjas cuccot, ami a.) vagy sokba kerül ahhoz képest, hogy mennyit tudnak játszani vele, vagy b.) kurva sok időt töltenek vele, ergo (a te példáddal élve) nem készülnek a ZH-ikra, vizsgáikra, ergo nem lesz sok pénzük, de mégis nyifognak.
    Na erre varrj gombot, ezt értelmezd.

"Értelmezés done"

Nagyon vagánynak érezhetted magad ennek a mondatnak a bepötyögésénél, de még sem sikerült.

"válasz: Időt semmi szabadidős tevékenység se termel, bármilyen meglepő is"

Ki mondta, hogy kell neki? A te bajod az, hogy a WoW-mániád miatt tévesen interpretáltad a mondandómat, és most totális sületlenségeket beszélsz. Ez sosem baj, csak igazából most nem "nekem", hanem "magadnak" válaszolsz. De sebaj, játszom a te játékodat, és válaszolok vice versa.

Lássuk:

"Ergo ha te nem élvezed az online játékot, az a te értékrended, ami gyakorlatilag nem befolyásol rajtad kívül az ég-világon semmit se, akárhogy is fáj."

Persze, hogy nem. De az én "tiédtől különböző véleményem" már elegendő volt neked ahhoz, hogy kijelentsed: én nem keresek elég pénzt ahhoz, hogy WoW-ozzak. Ergo te a "jól keresést" azzal definiálod, hogy képes valaki befizetni valami 3000HUF-os MMORPG-re.
    Sőt, továbbmegyek: szintén te voltál az (egyik), aki a szórakozás más formáit (amit most mellesleg nagy vehemenciával sorolsz) felesleges pénzkidobásnak nevezted nem egy topic-ban.

"Elmondhatod 1000x is, hogy "Vedd már észre milyen sz.r az MMoRPG" - ez nem fog eredményre vezetni."

Újabb képzavar, amit valószínűleg a "fanboy"-ságod gerjeszt. Sosem szaroztam le az MMORPG-t, mint játékműfajt. Két dolgot tettem eddig: kifejeztem a saját, egyéni véleményemet a WoW-ról, mint játékról, ami nekem nem tetszik - egyik régebbi topicban tételesen felsoroltam, hogy a játékkal magával mi a bajom; valamint kifejeztem nemtetszésemet bizonyos emberek felfogásában. Ehhez semmi köze a WoW-nak, vagy az MMORPG-knek, ha a CSÉ-ről, vagy egy singleplay game-ről, vagy akármi másról lenne szó hasonló felhanggal, szintén ezt mondanám.

"Tarthetó érveid meg - ahogy az ábra mutatja - továbbra sincsenek."

Számodra tuti nem, aki személyes támadásnak értékel mindent, ami a WoW ellen szól.

"Még az is jobb érv a tieidnél, hogy inkább online játék, mint kocsma, merthát akárhogy is nézzük, a drogfogyasztás, alkoholizálás, stb elég meredeken emelkedik a fiatal korosztályban, vagyis ennek alapja azért van."

Kibújt a szög a zsákból, mint már számolatlanul eddig is.
    Tudod, mi a baj? ÉN A TÚLZOTT JÁTÉKMÁNIÁRÓL BESZÉLEK MINDEN ALKALOMMAL. Te mit teszel akkor, amikor alkoholizálást meg drogozást mondasz? Megint csak túlzásokba esel. Ergo akikről ÉN BESZÉLEK, azok az online játék alkoholistái, drogosai. Sosem mondtam azt, hogy minden WoW-os 24/7 játszik. Te viszont szisztematikusan állítod, hogy aki kocsmába jár, az "vedel és teker egy joint-ot".

"Mellékesen abban egyetértünk, hogy 3000 Ft az 2 mozijegy (2400) + egy kicsi kukorica, ami 2 főnek, vagy 1 főnek 2 alkalomra kevés is, bambi nincs is benne. Ha mondjuk 2 órás a film, akkor 4 óra mozi. Havi 5 óra játék (ugyebár így már megéri a mozihoz képest) meg talán még nem karcolja a függőség fogalmát."

Ja. Bár ennek semmi köze nincsen hozzá. 3000 forint meg egy jó koktél, vagy egy darab DVD. Még normális pólót sem kapsz ennyi pénzből. És? Nem a 3000 forint értékéről beszéltem. Akinek 3000 forint kardinális érték, az nem fogja WoW-ra (kocsmára, mozira, bambira) költeni - akinek meg nem probléma a 3000 forint, az meg igen. Bár nem erről beszéltem.

Na ennyi.