• Gerygrey
    Fejleszteni kéne a felolvasóprogramokat. Például elég banális az, hogy "a weboldalon hangos háttérzene szól ami túlkiabálja a felolvasást" - hát egy felolvasós böngészőnek nem az lenne a dolga, hogy csak a szöveget játssza le, a zenét ne?
    Nem igazán világos számomra, áruljátok már el, hogy miért is baj a táblázat, mi benne a nem akadálymentes? Mondok egy példát: én most egy se p910 mobilról vagyok fent, opera mini böngészővel. Ez az ügyes kis progi átkonvertálja úgy az oldalskat, hogy a táblázatban levő dolgokat egymás alá teszi, tehát nem jeleníti meg a táblázatot, csak az egyes cellák tartalmát, egymás alatt. Szerintem innen csak egy lépés az olyan webböngésző, amelyfogja ezt a táblázatból kiszaaított szöveghalmazt, és felolvassa.

Különben szomorú hogy a weboldalak mindössze 3%-a akadálymentes, de ez az összes weboldalra vonatkozik. Például egy photoshop tutorialokkal foglalkozó lapot, vagy az én sims 2 oldalamat teljesen felesleges lenne akadálymentesíteni, mivel a vakok általában nem szoktak photoshopoz ni vagy simssel játszani...