• roberto0915
    #25
    Széttörtek a görögök továbbjutási álmai


    A H csoportban a Milan továbbjutása már biztos volt a mérkőzés előtt, legrosszabb esetben (azaz ha kikap hazai pályán a Lille csapatától, és az athéni gárda legyőzi a belga Anderlechtet) is a második helyen végezhetett volna a csoportban.
    A kezdőcsapatot látva úgy tűnt, az olasz gárda állt már fel acélosabb öszeállításban is, a Lille pedig mindent elkövetett a számára létfontosságú pontszerzés érdekében.
    Ennek megfelelően már a hetedik percben vezetést szereztek a szemfüles Odemwingie révén, miután a Milan kapusa kiejtette a kezéből Bodmer távoli bombáját.

    Az első negyvenöt percben Pirlóék nem nagyon tudták felvenni a meccs ritmusát, így sokkal több helyzete volt a vendégeknek, Kalacnak pedig nem egyszer kellett védenie, hogy kapuját megóvja egy újabb találattól.

    A második játékrész semmiben sem különbözött az elsőtől, a vendégek csak tovább növelték előnyüket az indiszponált hazaiakkal szemben, akik mai vereségük ellenére a csoport élén végeztek.

    Az Anderlecht és az AEK Athén szeptember 26-i mérkőzése gólnélküli döntetlennel végződött, a vendéggárda ezúttal azonban jobban rá volt kényszerítve a pontszerzésre, mint akkor. Ellentétben az egyelőre kieső helyen álló belgákkal, akik legfeljebb egy győzelemmel vívhatták volna ki az UEFA-kupában való indulás jogát.


    ANDERLECHT - AEK ATHÉN 2-2 (1-0)

    Brüsszel, Constant Vanden Stock Stadium, vezette: Peter Fröjdfeldt (svéd)

    ANDERLECHT: Zítka – Pareja, De Man, Juhász, Deschacht – Biglia, Hassan Ahmed (Boussoufa 65.), Vanden Borre, Goor – Frutos (Legear 79.), Tchite

    AEK ATHÉN: Sorrentino – Pautasso, Cirillo, Papasztatopulosz, Georgeasz – Zikosz, Kiriakidisz (Lakisz 50.), Tőzsér, Manduca (Delibasic 58.) – Liberopulosz, Júlio César (Hetemaj 58.)

    Gólszerzők: Vanden Borre (38.), Frutos (63.) ill. Lakisz 75.), Cirillo (81.)

    Az AEK Athénnak maradt az UEFA-kupa, Juhászék pedig búcsúztak a nemzetközi kupaporondtól.
    Forrás: Nemzeti Sport