• roberto0915
    #15
    Anderlecht - AEK

    Szerda este a Constant Vanden Stock Stadionban belgák és görögök (természetesen az elmaradhatatlan légióskontingensekkel együtt) könnyes szemmel, hálatelten pisloghatnak majd Milánó felé – ha az olasz bajnokságban bukdácsoló AC Milan, túllépve önnön árnyékán, legyűri az amúgy rágós falatnak tűnő francia Lille-t. A BL-csoportkör záró fordulójában Brüsszelben „randevúzó” Anderlecht és AEK Athén a lapok egymás közti leosztásával – belga győzelem és a feltételezett milánói siker esetén – kigolyózhatja az észak-francia gárdát az európai kupaporondról.

    – Kellemes helyzetbe kormányozták magukat: adott esetben a vereség után is dalra fakadhatnak.
    – Nem tudom, lehetne-e ennél is kedvezőbb a helyzetünk, mindenesetre a mérkőzés előtti edzés hangulata régen volt ennyire felhőtlen – reflektált a felvetésre Tőzsér Dániel.

    – Jobb helyzetben lehetnének, ha nem kellene fél szemmel Milánóra figyelniük. Vagy úgy látja, az eddigi teljesítmény felülmúlja a legelvakultabb AEK-fanatikusok elvárásait is?
    – A saját kezünkben van a sorsunk, és ez felettébb megnyugtató állapot. Ha nyerünk, biztosan továbbjutunk a Milan mögött, de ha az olaszok győznek a Lille ellen, számunkra szinte mindegy is, mi történik Brüsszelben. Ami a kérdés második részét illeti: amikor szembesültünk a ténnyel, hogy kikkel vagyunk egy csoportban, úgy gondoltuk, ha kihozzuk magunkból a maximumot, igenis lesz esélyünk a továbblépésre, és februárban is BL-meccset játszhatunk.

    – És úgy jutottak erre a következtetésre, hogy tisztában voltak vele: a klub korábbi BL-csoportmérkőzésein egy árva győzelmet sem jegyzett… Dicséretes optimizmus.
    – Ez nem egyszerűen csak pozitív látásmód. Sok változás történt az AEK háza táján az utóbbi egy évben, s ezek a céljainkat is érintették. A nemzetközi mezőnyben is elismert csapatot kíván építeni a tulajdonos, amihez máris hozzátettük a magunkét a klub első két BL-csoportmeccsén aratott győzelmünkkel. A továbbjutással, azt hiszem, valamennyiünk álma teljesülne.

    – A görög csapatokra – idegenben végképp – nem jellemző a kockáztatás. Kifizetődő, ha elbarikádozzák saját kapujuk előterét?
    – A mottónk: óvatosan a belgákkal! De a taktikáról azért sem tudok érdemlegesen mit mondani, mert még a megbeszélés előtt vagyunk. Nem hiszem, hogy nekiugrunk az Anderlechtnek, abban sem vagyok biztos, hogy visszaállunk a tizenhatosunkra, és az sem eldöntött, pályára lépek-e a kezdőcsapatban, vagy sem.

    – A hét végi, Ionikosz elleni bajnoki után a görög lapok mindenesetre dicsérték.
    – Szerintem sem ment rosszul a játék – de ez a múlt, s nem garancia a jövőt illetően.

    Forrás: Nemzeti Sport