• remark #115
    A kerdes az volt hogy az adott feladatot hogyan vegezzem el windowssal. Valaszt nem kaptam, ellenben folyamatosan arrol beszelunk hogy amit akarok azt miert akarom. Raadasul en szoba se hoztam hogy mit lehet es mit nem lehet windowssal, en azt irtam hogy mi linux megoldast tudtunk, igy az lett.
    En valaszokat, es tenyeket varok. Es abbol van picit elegem, hogy folyamatosan azt hallom 'hogy azt windowssal is lehet' aztan mikor megkeredezem hogy hogyan, vagy hogy tenyleg igy van hogyan kell, akkor az a valasz hogy nem pontosan ugy meg nem pontosan azt lehet... Hat az engem nem erdekel.
    Ugyhogy en nem fogok olyat (hogy az embedded mire nem jo) nekiallni bizonyitani amit en sose allitottam (vagy sose allitottam hogy tudnam bizonyitani).
    En orulnek a legjobban ha mar a windows is tudna azt amit a linux tud.

Ez az egyik fele a dolognak.
    A masik meg az, hogy olvasd el hogy mirol irok. A szabadsagot hianyolom. Nem technikai kerdesekrol beszelek.
    Mert nem igazan az a jellemzo hogy meg a csapbol is a kulonfele custom win CE meg embedded XP megoldasok folynanak. Legalabbis nem az otthoni az felhasznalok szintjen. Ki allitotta azt hogy az embedded XP ezt se tudja meg azt se? En aztan nem. Meg hogy nem jo egy cegnek aki ezt meg azt csinal, portol meg akarmi. En nem. Arra adjatok windows megoldast, amit en irtam.
    Alapjaiban amirol irok az a kovetkezo: tele van a Fold custom megoldasokat keresokkel, es az MS ezen emgerek nagy reszere nem hallgat. Nem is kell. Fogyasztoi tarsadalomban elunk, ez van. De attol meg maradhatunk objektivek, le lehetne irni vegre hogy erre a linux, arra meg a windows jo. Pont ezt akarom megtudni, de kezdek belefaradni a varakozasba. Folyamatosan kapom az alig kibogozhato fe'l vagy egyaltalan nem valaszokat.

De ha mar igy vetted a fardtsagot hogy megprobalj segiteni (mert en megprobalom a dolgot igy felfogni), es belinkeltel valamit (amihez en nem ertek es pont toletek varom a valaszt ezzel kapcsolatban), beleneztem az anyagba.
    Az egyik lepes ez: "Type the correct values for the second hard disk where the Windows XP Embedded OS will be deployed. (...) Boot partition size (MB): 5000"
    En ugyan nem tudom, csak kerdezem, hogy vajon miert kell fenntartani a peldaban 5000 MB-t az Embedded-nek? En egy 1.4 MB-s floppyrol beszeltem egesz vegig, es az 5000 nagysagrendileg sincs kozel az 1.4-hez, igy (bar mar szazadszor mondom: nem ertek hozza de) valoszinunek latom hogy ha sokmindenre jo is az Embedded XP, arra amire nekem kell, arra nem.
    Aki mashogy tudja, irja meg.
    Aki szerint meg tenyleg erre nem jo az Embedded XP, amire nekem kell, az hagyja abba a beirasaimra valo olyan valaszokat hogy 'ezt a windows is tudja'.
    Es ez nem flame. Komolyan mondom. Ha valamit tud a win, jojjon. Ha nem, akkor meg az jojjon. Peace.