• coolpet
  #87
  Valaki írta hogy megnézné a 3 kattintásra települő linuxot :)
  Csinált nekem egy jó napot :) köszi

  Ui.: tettél már fel linuxokat gépre vagy láttál már olyant aki hallott olyanról, aki ismer olyan embert aki már telepített valaha linuxot?

  Akkor most elmondom neked hogy akár az uhu is felmegy 10 perc alatt fullos konfiggal minden felhasználóprogival, 5 grafikus ablakkezelővel, és milliónyi picike hasznos programmal... etc. de emlithetném még a suse-t, vagy akár a solaris10et, bár az unix, de végülis.... vagy kérlek látogass el az http://ubuntu.hu -ra, mert talán ragad rád valami(Debian alapú, ami sokat elárul róla).
  A win nagyságához a hozzáfűzésem: A linux is van ekkora nem kell félni. Csak ott a kitömörített forráskódok ezrei kapnak helyet a vinyón, amit ugye 2 db 1 szavas parancsal telepíteni lehet úgy hogy a géphez konfigurálja és állítja be, hoppá :) Szeressük a csomagkezelőket is nagyon, csak annyit írok hogy "apt-get install firefox" és máris lehuzta netrol, kicsomizza, leforsitja konfigolja, és már fenn is van 1 kattintás és keresgetés nélkül. (egy 2 gigas gepen mondjuk az ff forditasa kemeny 3 masodperc)
  A vistát rc1 verziónál próbáltam, amit M$ oldaláról töltöttem le lekért kóddal, örültem neki mikor telepítés után grubot úgy kicsapta mbr-ből, hogy kereshettem a régi xpmet és uhu-mat :( nálam nem volt annyira elfogadható sebességű akkor és az első 2 progit amit fel akartam tenni nem engedte mivel nem whql vagy mi a nyavaja, sorry(irfanview és daemon tools).Lehet most már felmennek :(
  Nekem a gui rendesen működött, de a 6 giga helyet megkérte, és állandóan regisztrálásért könyörgött, meg hogy aktiválásig hátralevő idő, negyed óránként idegesítő kicsit. a medialejátszó lefagyott, de az oprendszer túlélte. Az aero rendesen működött, azonkívül hogy engem zavart. a bootmanagerét nem sikerült beállítani, a linuxra meg orrolt, mindenáron konvertálni akarta az ismeretlen filerendszerét :)számomra a sok szép csicsán kívül újdonságot nemhozott, amit hasznosíthattam volna. úgyhogy megorroltam rá, megreptettem. Ma is winxp SP2 pro fut uhuval és solaris 10-el nyugalomban. (egyébként a melóban - nem kis cég na - sun servereket pakolunk össze, és solaris 10 megy rá, nem vista, vagy win2k3 server, ha latnatok a legujabb csodavassal felszerelt hiperköylök is ö[email protected]á magát az tuti :) 4x2 dualcore 2 GHz Spark VI progci figyel bennuk legkevesebb 64 giga rammal(ddr2 667) ja meg 4 db 2 KW tap adja a kakajót neki, 130 kg kölül a pc :) és a terminál kiszolgálóik is ubuntu és suse, szóval a nagyiparban és a leendő cégeknél én szvsz nem sok esélyt látok a wista terjedésére.
  csőváz