engedélyek, törvények, tapasztalatok
  • chicco24
    Látom nagyon sokan beszélnek olyan dolgokról amikről fogalmuk sincs és akik napi 12 órát robotolnak valami igénytelen fizikai munkahelyen.
    Nos!Én 25 éves vagyok. Nekem sörözőm van egy vidéki kisvárosban(Salgótarján).
    Mennyire érte meg nekem??Nincs BMW-m és AUDIM sem,de van egy albérletem Egerben és egy lakásom Miskolcon és egy Suzuki 1200as motorom ÉS egy SKODA OCTAVIA+2 alkalmazott pincérnő. Nem élek kiskirályként de amit szeretnék azt megvehetem magamnak.
    Jótanácsok:valaki itt írta hogy 20milla indulónak. Baromság.Nem szabad egyből egy szórakoztatócentrumot nyitni,mert ha kezdőként buksz akkor nagyot buksz. 7millából kijön egy alsókategóriás de korrekt hely amiből tudsz alapozni. 1 év után felveheted az első pincércsajt,2év után a következőt.
    Adózás??Aki becsületes ember az ne vállalkozónak menjen. Engem minden évben meghúz az APEH 300ezerre de még így is simán megéri mert sokkal jobb mintha mindent bevallanál.
    Következő:csak egy alkalmazottat jelentsél be,a többit feketén minimálbéren robotoltasd.Ebből még soha nem volt ügyem pedig hozzám elég gyakran járnak az ellenőrök.
    Zenegépek?Írta valaki hogy 100ezer havonta. Ökörség. 0 forint havonta ha normális automatást találsz. A 60-40% viszont igaz. Nekem van egy zenegép+2 játékgép és a zenegépnél 60%az enyém a 2 játékgépnél pedig 40%.ÉS mint ismétlem nincs havidíj.Játékgéppel is lehet sumákolni de arra nagyon harapnak az ellenőrök.Én megszívtam.Jobban harapnak rá mintha 5 alkalmazottad lenne feketén.
    Végzettség??Baromság. Kiváltod a szükséges vállalkozói papírokat(ezt egy kis csúszópénzel nagyon meg lehet gyorsítani) és mehet is. Végzettségre köteleznek de attól lehet már vállalkozásod. Közben is megszerezheted.
    Remélem hogy tudtam neked segíteni.
    És hogy megéri-e?? Sokkal jobb ha az ember a saját maga ura mintha minden nap 6kor már a munkahelyén játsza a csicskást a főnökének.
    És jobb 10kor kellni mint 6 kor.Én már nem is tudnék 6 kor felkellni:)
    Ja még 2 fontos dolog:fontos a megfelelő hely megválasztása söröző indításánál.És készülj fel egy kis stresszre:)
    ARANYSZABÁLY:NE a törvényt ápold hanem a kapcsolatokat,mert sokkal többet érnek a vállalkozói világban!!!!!