dez#25
Ne viccelj már, a 90-esek között is akadt, ami bírta, ha jól emlékszem. Persze brutál hűtéssel.
Eddig nem is kerestem, de akkor a kedvedért ezt majd külön figyelem.
De, tegyük fel a K8 nem annyira bírja (architektúrális okból) ezeket az órajeleket, tuti, hogy a K8L fejlesztésekor ezt is figyelembe vették... Hiszen az alacsonyabb fogyasztás adott, az nem állja útját, tehát csak rajtuk múlik. Ez szerintem belefér nagyobb átdolgozás, pipeline növelés nélkül is.
Honnan szedem, hogy 40%-kal gyorsabb lesz a K8L? Az AMD mondta. De nem csak ezt mondta, hanem azt is, hogy pl. a C2D-hez hasonlóan 128 bites lesz az SSE3(-4), és így tovább. Matekban nagyrészt éppen ez adja most a C2D nagy előnyét. És egyéb teljesítménynövelő feljesztések is történtek, máshol már leírta, linkeltem erről írásokat, stb. Egyszerűen nem tud nem gyorsabb lenni tőle. A C2(D) sem varázsütésre lett gyorsabb, mint a sima Core, és úgy általában.
Ja, egyébként nem elmélet, a minapi Opteron bemutatón demonstrálták is a sebességnövekedést integer és floating-point tesztekben. (Így ezek szerint ez már a K8L-en alapul.)
Azért muris, hogy te már a gondolatától is irtózol, hogy gyorsabb lesz az AMD vonal... :P Pedig kénytelen leszel tudomásul venni. :D