JTBM#8
Ennyi baromságot egy embertöl már régen láttam az SG-n. (Pedig vannak azért vetélytársaid...)
"minél több a távmunkás, annál több számítógép üzemel otthon, és ezáltal nő a villanyszámla"
Szerinted a távmunkás a munkahelyén mivel fog dolgozni? Teljesen mindegy, hogy a PC otthon fogyaszt v. a munkahelyen. De a távmunkás nem fog beközlekedni a munkahelyére, ami naponta annyi energiába kerül, mint egy PC féléves müködése.
-- nem tudod csökkenteni a távolságot, mert a teleportálást még nem találták fel. az emereket meg nem kötelezheted, hogy közel költözzenek a munkahelyeikhez és járjanak gyalog. ugyanígy a cégeket sem kérheted meg, hogy a lakótelep sarkában húzzák fel a gyáraikat.
Dehogynem tudod. Inteligens várostervezéssel.
"-- a te hozzáállásoddal a hőszigetelő anyagok gyártása többe kerül és jobban szennyezi a környezetet, mintha nem csinálnánk semmit. inkább odagyűrjük a pokrócot a küszöbhöz és kész..."
Ezt senki sem írta, nem tudom, hogy honnan szedted???
"-- te túl sok tévét nézel barátom. (mellesleg ez is sok energiát fogyaszt. bár ekkor az agyad kikapcsol(alapállásból még mélyebre)) a csőposta kiépítése és fenntartása vákuum, sűrített levegő, logisztikai megoldások, felügyeleti rendszerek, emberek akik dolgoznak vele....stb.... ezt kiszámoltad?"
Egy csöposta rendszer szerintem kb. 10000-szer kevesebb energiát fogyaszt, mint a futárok autói. Nem lenne hülyeség, de persze igencsak drága lenne.
"szerinted az információs rendszer mivel működik? biciklivel?"
Az információs rendszer fogyasztása sokmillióval kisebb a megtakarításnál.