"a rodhadt mindenbe beavatkozó állam tönkretette a társadalom alapjait, a közösségeket" --> Szerintem a ROSSZUL beavatkozó állam tette tönkre a családokat és a közösségeket. Sőt leginkább a túl liberális állam, mert rosszul beavatkozni nemcsak úgy lehet, ha beavatkozunk amikor nem kéne, hanem úgy is, hogy nem avatkozunk be, amikor nagyonis kellene
"hogy az élet olyan amilyen és, hogy munkával és kitartással sokszor megváltoztatható," --> Hát, nem tudom, hogy melyik országban élsz... talán Kanadában? Vagy Új-Zélandon? Én itt Magyarországon bizony azt tapasztalom, hogy munkával és kitartással igencsak semmit se lehet elérni, ha nincsenek hozá megfelelő kapcsolatok meg trükkök
És ezt pont annak a drága libernyális államnak köszönhetjük, amelyet lassan államnak se lehet nevezni, olyan ütemben bontja le saját magát. Ami pedig a heyébe furakszik, az rosszabb még a szocializmusnál is.
De abban egyetértek, hogy az internet újabb szigorítása csak a sötét agyú és sötét szándékú emberek újabb rúgása belénk.