World War I RTS
  • SaGa Jr
    #173
    Nem lehet, hogy valami feladatot nem végeztél el aminek ez volt a hatása? Esetleg valamilyen ellenséges ügynök munkálkodásának volt köszönhető a dolog.

    A lázadás elkerüléséhez meg jó segítők kellenek. Humanitarian és minister skillek jól működnek, főleg ha előbbiből a mozit, utóbbiból a neked szimpatikus államformát támogató képességet felveszed neki. Ekkor az előbbi csökkenti az unrest level-t, utóbbi meg a társadalmat fordítja lassan de biztosan a neked tetsző irányba (van monarchista, fasiszta meg még egy harmadik lehetőség), csökkenti a lázadozók számát. Ezek mind alaposan lecsökkentik a lázadás esélyét. Mindkét skill aktiválás után folyamatosan működik.
    A katonák ellenben nem jelentenek semmit ebből a szempontból. Mindegy mennyien vannak, ha a lakoság lázadni akar, akkor fellázad. Csak ilyen intézkedésekkel és megfelelő játszogatással a gazdasági csúszkán kerülhető el a dolog. Szóval kellenek az egyéb tanácsadók is, nem csak a katonaiak. Mondjuk így végiggondolva a tudós is jó, mert az egyik tanulható képessége (technológia csódái) skill-el emeli a jólétet, ami jócskán visszaveszi az elégedetlenkedők számát, növeli a jókedvet is, ja és mintegy mellesleg azonnal megszűnteti a tomboló járványokat.