• mogyi925
    #62
    Egyik topic: passzív HW-kulcs esetén a programból szokták kiiktatni a HW-kulcsot ellenőrző részeket, pont úgy, ahogyan a serial vagy a keyfile védelmet kiiktatják (patch-csel vagy loaderrel - ugyan serialt és keyfile-t lehet generálni, hk-t viszont nem, tehát csak a patch vagy a loader marad).

    Openoffice vs. MS-Office thread: PDF-et mindenütt meg tudnak nyitni (jobb helyeken, többnyire még állambácsinál is), OO helyből tud PDF-be exportálni. Doksiszerkesztésre bőven elég, alap funkciókat tudja. Ha valami összetettebb számítást kell pl. végezni, azt úgysem Excelben és Calc-ban érdemes számolgatni, konkrét feladatra céleszközt ajánlott használni (pl. sokmindent tudnak a táblázatkezelők itt is, ott is, de egy adatbázisszervert vagy pl. egy útnyilvántartót, számlázóprogramot nem helyettesíthetnek, akármilyen fasza képletek és függvények is vannak beléjük integrálva).

    A szövegszerkesztési feladatok túlnyomó többségére az OO Writer bőven elég.

    Hogy miért nem másolja az OO 1:1 a MS-Office-t? Két oka is lehet: 1. nem feltétlenül az MS-Office-é a legkényelmesebb/leghatékonyabb megoldás (kényelmes/hatékony != könnyen tanulható), 2. ezér, vazze.

    Harmadik thread: ÉRTSÉTEK MÁR MEG, HOGY NEM A SZOFTVER LEMÁSOLÁSA A BŰNCSELEKMÉNY, HANEM A SZÉRIASZÁM ÁLTALI ILLEGÁLIS HASZNÁLATA!!! (A szoftver lemásolása nem bűn, de a szériaszámé viszont igen. Az illegálisan másolt Win-t is aktiválhatod egy megvásárolt, valódi szériaszámmal.)

    Negyedik thread: nem hülye az, aki 60k-t ad ki egy programért, amit jó eséllyel nem fog kihasználni, és az igényeit a szabad alternatíva is ki tudná elégíteni, vagy több más sw, ami jóval olcsóbb. Nem hülye, de biztosan tájékozatlan. Az más kérdés, hogy hülye-e, aki vásárlás előtt nem tájékozódik.

    Stockholm-szindrómás "Majd én megmondom, mi a jó, meg mi a szar"-szakértő zseniknek: indoklás nélkül a kicsi p5söcskédnek szakértsél pls. Itt bárki be tudná írni bármiről, hogy szar (az sg.hu-ról is, meg rólad is, kishaver), az más kérdés, hogy meg tudja-e indokolni értelmesen, és az is, hogy ha nem tudja megindokolni, beírja-e. Ennyit rólad. Szeretném tételesen felsorakoztatva látni az érveidet, hogy az OO miért nem tudja ellátni azokat a feladatokat, amikre megírták. De ha szar is az OO, tudok nála sokkal szarabb programot, úgy hívják: evolúció. Ha jól működne, a hozzád hasonló kis tasztatúrahuszárokat kiszűrné a /dev/null-ba.