BlackRose#10
Nem feltételezek én semmi rosszat... sőt sokan MS-esnek tartanak :) de mindentől függetlenül itt az üzleti célok a fontosak, és a Microsoft egy üzlet, egy cég, egy cég meg kimondottan és ezt meg kell MINDENKINEK tanulni, azért létezik, hogy pénzt keressen. És a Microsoft itt tökéletessen teszi a dolgát. Különben én se nem itélem őket el, se nem tartom őket piszkos játékosoknak, azt a naiv életkort már kinőttem, a Microsoft mindent megtesz amit kell, hogy megvigyázza és gyarapítsa a tőkét amelyet a Windows képvisel, és ha én MS részvényes lennék akkor éppen ezt várnám el Ballmertől, megjegyzem teljesen jogosan. A Novell persze ugyanezt kellene csinálja, csak már többször elmondtam, hogy a Novell vezetősége valahogy mindég idióta, nem tudom elképzelni, hogy egy cég annyi kárt tegyen a részvényeseinek mint a Novell tett a mult 20 évben és még mindég meglegyen.
Ha belegondolok, hogy mekkora előnyük volt a network OS és a directory serverek piacán és azt a Microsoft az NT-vel gyakorlatilag elfújta, hát nem tudok csodálkozni... Most van a kezükben egy csiszolt Linux disztró amit egyébként nagy pénzért vettek, pedig fejleszthettek volna maguk is, de ugye nem vették észre, hogy a Linux jó üzlet mindaddig mig nem lett jó üzlet, vagyis rövidlátóak voltak. A UNIX-ot is alapjában megrugták amikor egy ideig a tulajdonuk volt, ugyanakkor a WordPerfect sorozatot is hagyták elveszni, szóval a Microsoft nem kaphatott volna ügyetlenebb ellenfelet még legszebb álmaiban sem. Most ami siralmas, hogy mindezt a Novell úgy szúrta el, hogy volt és van neki kiválló fejlesztői gárdája, és ez a fejlesztői gárda egy másik cégnél (pl. IBM vagy miért ne Microsoft) olyan eredményeket ért volna el, hogy mindenki csodálkozna rajtuk, viszont a Novell-ben, hát ott csak hiába fejlesztik a jó dolgokat, éppen úgy mint annak idején a Xerox, a vezetőség nem tudja mit kell tenni, és baklüvések a baklövéseket követik...