• LowEnd
    Hozzászólásodra:
    "Az intelligencia nem más, mint a változó körülményekhez való alkalmazkodás szellemi képessége."
    Bocs, de nem egészen. Ez már az intelligencia, plusz a kreativitás, és más effélék alkalmazása lehet adott esetben. De nem csak így lehet ám alkalmazkodni, hanem az avolúciós mechanizmusok által is! (A gyakorlatban persze a kettő egyszerre valósul meg.)

Leírom mégegyszer, látom, elsőre nem vágtad :D

"Az intelligencia nem más, mint a változó körülményekhez való alkalmazkodás SZELLEMI
    képessége."

Magyarázzam agyon? Sokféleképpen lehet alkalmazkodni. Ha pl nagyobb muszklikat növesztek, akkor meg tudom gyepálni a sok okostojást, és el tudom szedni a pénzüket/nőjüket. Na igen.
    De én a szellemi alkalmazkodóképességről (tanulási, ismeretalkalmazási, rugalmas gondolkodási képesség) beszéltem. És ez nem más, mint az intelligencia.

Az frankón úgy van, ahogy mondod szvsz, az agyunkban rejlő potenciál kevéssé van kihasználva. Ha megmérjük kilóra az én agyamat, és a tiedét, akkor kb hasonlónak tűnnek, és mégis, micsoda különbség...

Százalékokról mit sem tudok. (illetve tudom, hogy van valami ilyen a matekkönyvben)

Egy biztos. Kérdezz meg egy "átlagembert", mennyi idő alatt képes megtanulni/értelmezni 500-1000 oldal nehéz, ismeretlen szakszöveget. (pl anatómiaatlaszt, törvényszöveget, használati útmutatót, de bármi lehet) fogadok, hogy egy valamirevaló negyed-ötödéves joghallgató fele-negyede idő alatt lenyomja.
    (azt szokták mondani, hogy az a negyedéves joghallgató, aki nem tud egy-két hét alatt megtanulni kínaiul, az pályát tévesztett)

Ez azt jelenthetné, hogy (legalábbis ebben a tekintetben) agyunk kihasználtsága kisebb mint 25%?
    No, én nem t'om.