• gforce9
    #71
    "Onnan veszem, hogy MI-kutatók írták. Abban nincs semmi meglepő, hogy ebbe a robotba nem férnek bele a kellő számítógépek. De ebből nem következik, hogy 10x annyi gép máris 10x olyan intelligens MI-t valósít meg kapásból. Mivel ahhoz előbb létre is kell hozni azt az MI-t, ami kihasználja a gépeket."

    Itt például nem egészen értem, miért magyarázod ezt meg, amikor én ezt írtam:

    "Csak ezt egy rengeteg változót tartalmazó dolog esetén problémás leprogramozni, főleg úgy hogy a módszerek is csak most kezdenek közvonalazódni, hogy egyátalán hogyan kellene hozzákezdeni. Egyébként pont ezért nem írnak szuperszámítógépekre ilyen programokat mert még nem tudják hogyan is kéne, részleteiben megy de komplexen még nem."

    Nem világos? uyganazt mondtam amit te csak más megközelítésből...

    A másik dolog a tervezés. Persze hogy egy robot nem fog tudni tervezni emberi szemnek kellemes alakú autót, vagy a példánál maradva alvázat. De! Tervezni tud egy olyan gépet, ami funkciójának maximálisan megfelel Én pusztán ennyit mondtam, hogy ez lehetséges. Természetesen minél komplexebb egy probléma, mind programozási, mind számítási teljesítmény téren ugrásszerűen nőnek a szükségletek. Ahogy egyre komplexebb programokat tudnak írni egyes részfeladatok megoldására és ahogy egyre több részfeladatot tudnak összekapcsolni, annál nagyobb számítási teljesítményre lesz szükség. Most persze még nem itt tartunk. Egyelőre csak olyan részproblémák megoldásánál tartunk, amiről a cikk is beszél. Ezeknek a feladatoknak a megoldására elegendő egy "hétköznapi" számítógép teljesítménye. Majd amikor már nem ott tart egy robot, hogy "levágják a lábát és akkor is megy :)", hanem leviszi sétáltatni a kutyát, akkor már nem fog elég lenni egy ilyen számítógép teljesítménye, hiszen a "kutyasétáltatás" során rengeteg részfeladatot kell elvégeznie, ráadásul mindezt egyidőben.