Epikurosz#56
Nem emlékszem, hogy ezt írtam volna, úgyhogy szerintem megint egy emberi tévedés történt. Ez van, nem vagy robot.
Na szóval: én elégedetlenkedem a gépekkel, mert ugye még OCR-ezni sem tudnak rendesen, de látom a fényt az alagút végén. Nem azért mert az ember olyan okos, hogy csak, hanem mert a fejlődés ezt kikényszeríti.
Ha ez emberek nem tudják kifejleszterni az intelligens robotokat, amelyek a legszélsőségesebb körülmények között is tudnak dolgozni, és törékeny testünket megkímélik a strapától, akkor majd jön valamely másik faj (hopplá! én nem hiszek az ember kiválasztottságában), amely viszi tovább a fejlődés stafétabotját.
Azt ugyanis határozottan látni, hogy a világegyetemben - amint azt Hegel is leírta dalektikus filozófiájában - kíméletlenül megy előre a fejlődés, az egyszerűtől a bonyolultig.
Nomármost, van egy rossz hírem, az emberi agynak megvannak a határai, és mindenképp turbózásra van szükség. Az, hogy ez belsőleg, pld. génmanipulációval, vagy külsőleg, intelligens androidok kifejlesztésével történik, az már annyira nem is fontos, ugyanis mindkettő a társadalmon belül marad, amely kezd olyan szervezetté válni, mint egy hangyaboly.