• gforce9
    Nah még emberien is tudunk társalogni :) Nem csak autópálya módszerrel.... :) Egyébként lehet túreagáltam én is bocsi, csak itt az sg-n mindig ez van. Amint valakinek eltérő véleménye van a nagy átlagtól, az hülye... :/

Értem miről beszélsz, de ez a jelen, nem hinném hogy a jövőbe láthatuk, hiszen egy ilyen robotot ami a cikkben szerepel 50 éve még megvalósíthatatlannak hittek, és tessék.

"Fenntartom azt, hogy ennek a skálának a legalljára sem tudnak gépek besorolni."

Ha a robotokkal foglalkozó emberek így gondolkodnának, egy tanítható hegesztőrobotig se jutottunk volna el mostanra :)

Egyébként számtalan irányból fejlesztik a robotokat, mozgás, helyzetfelismerés, beszédfelismerés, valahol majd ha ezek találkoznak, az egy újabb lépcsőnek tekinthető, és ki tudja hány lépcső kell, hogy te egy robotot intelligensnek nevezz. Úgy lesz intelligens mint egy ember? Nem. Ezt én is így gondolom, nem úgy fog működni, nem úgy lesz intelligens, hiszen saját működésünket nem igazán érjük mi magunk se. De hiszem azt, hogy lesz még olyan robot, hogy szólsz neki, hogy főzz mákosgubát meggylevessel, meg vidd le a kutyát sétálni, képes lesz rá (márha a kutya hagyja :D)

Abban igazad van, hogy a kreativitástól messze állnak még a robotok, de a fenti cikkben már megjelent ennek a csírája. Olyat kijelenteni, hogy valami nem lehetséges hmm... te tudod. Igazából az ellenkező emberek szavaiból azt érzem ki, hogy: Űrutazás ok meg a többi tudományos terület, de nehogy má' egy robot bármiben felvehesse a versenyt az emberrel..., mert mi vagyunk az evolúció csúcsa... ilyen nem lehet mégegy, meg hozzáfogható se... nah ezzel nem értek egyet. És mielőtt jönnének az anyázások (nem vagyok sci-fi mániás) és nem a jelenről, hanem a jövőrő beszéltem és ez pusztán privát vélemény.