• Cybernaut
    Szerintem az a probléma, hogy sokan csak fekete-fehérben tudnak gondolkodni.
    Én betettem egy pár linket azért, hogy eloszlassam azt a félreértést, hogy Afrikában csak falvak vannak éhező gyerekekkel teli, akik napról napra az életükért küzdenek. Ez a két véglet van: a falvak és az üdülőparadicsomok.
    igen ám, de a fekete és a fehér között van szürke is, olyan városokkal, ahol gettó szerrű körülmények között élnek az emberek panelházakban.
    Hozzáteszem, nem voltam még Afrikában, viszont nem egy ismeretterjesztő műsor volt már a tv-ben ami pont az ilyen afrikai városokról, vagy esetleg kisebb településekről szól, ahol marha nagy a megélhetési bűnözés.
    Nem véletlen írtam példának egyiptomot. Ha valaki nincsen tisztában az életkörülményekkel, akkor nézze meg Kairót. Kb 10 millós nagyváros ahlol bőven a mi színvonalunk alatt élnek az emberek. Nagyon nagy a forgalom, baromi régi kocsik közlekednek, mégis sok helyen nincs még áram sem. A házakat meg kb úgy kell elképzelni mint az Illatos úti putrit.
    Baromi sok az éhező gyerek, de legalább ennyi nem éhező, viszont csóró ember él Afrikában. Gondolkodjunk már racionálisan! Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy ezeket a laptopokat azoknak a csóró felpuffadt hasú kisgyerekek kapják, akiknek még arra sincs erejük hogy a legyeket elhesegessék magukról?
    Valószínű, hogy nem is azok fognak hozzájutni akik mindenféle oktatás nélkül napi 16-18 órában teaültetvényeken dolgoznak vagy a földet túrják...

Ey másik dolog, hogy ebbe a laptop project-be nem kis energia és pénz lehet beleölve, és valószínű hogy a fórumozók többségénél egy kicsit okosabb emberek dolgoznak rajta. Szerintetek legyártanának egy csomó használhatatlan notebook-ot? Ezeket nem olyan kocka figuráknak szánják akik azt a baromi sok szabadidejüket arra pazarolják, hogy egész nap játszanak a fene nagy jó dolgukban. Én például szerintem nagyon jól ki tudnám használni ezekkel a paraméterekkel ezt a cuccot. Ha meg kéne vennem nem ezt venném meg, mert minden igényemet nem tudná kielégíteni, de ha ingyen adnák, akkor tudnám használni. Nem is beszélve azokról a csórókról akik még életükben nem láttak számítógépet.

Nem értem hogyha végre van egy jó kezdeményezés, akkor miért kell aztmindjárt leugatni. Talán sokaknak az a baja, hogy nem Ők kapnak ingyen powerbook-ot, mert ugye ezt a szart nem tudják használni, ezért aztán az afrikai emberek se kapjanak semmit még akkor se ha esetleg ennek hasznát tudják venni.