• Indigo
    Figyelj, örülnék, ha végre megtanulnád értelmezni a mondatokat.

Én arra a kijelentésedre reagáltam, amelyben kijelentetted, hogy akkor a környezetszennyezés problémája meg lenne oldva. Én meg leírtam, hogy miért nem lenne megoldva. Erre te azzal jössz, mintha ezzel azt sugalltam volna, hogy sokkal ésszerűbb megoldás bezúzni a régi gépeket. Pffff...

"vagy zúzzuk be őket és helyette gyártsunk le párszázmillió másikat"

Nem ezt mondtam. Sőt, ezt írtam: "Nyilván szükségük van a PC-re is." Ahol dolgoznak vele.
    De szerintem - figyelembe véve a körülményeket - a 100$ laptop sokkal praktikusabb a gyerelelnek tanulásra, mint egy nagy asztali gép (hogy miért, lásd: kvp #51 hsz).

"de még egyszerű informatikai feladatok elvégzésére is. (utóbbira ez a gagyi laptop nem alkalmas, de még tanulásra sem teljesen, ugyanis a képek iszonyatosan néznek ki fekete-fehér üzemmódban, igy a sokat emlegetett ebook olvasgatás kimerül a csak szöveges könyvekben, bravo. Szinesben meg sokat fogyaszt és használhatatlan a felbontása)"

Látom "nagyon képben vagy" :)))
    Először is, nem Quakezni, nem dvd-t másolni, nem dolgozni fognak rajta, hanem tanulni. Ha megnézed a gép specifikációját, meg azt, hogy mire fogják használni, akkor nagyjából azért egybevág a kettő. Tanulásra alkalmas lehet a gép. (De ha úgy gondolod, magyarázd el nekem, miért is nem jó tanulásra).
    Egyébként ha kiváncs vagy a gépre: http://wiki.laptop.org/go/Home