• BiroAndras
    #69
    "Azt hiszem, nem értetted, mire akart utalni. Arra, hogy a MS úgy viselkedik, mintha pl. a BMW ki akarná sajátítani az UTAT, és úgy manipulálni a dolgokat, hogy csak BMW járhasson a közutakon... Lásd Windowsos szerverek közötti kommunikáció, internetes szabványok figyelmen kívül hagyása, saját házi szabványok erőltetése, stb."

    A saját szerverei közti kommunikáció szerintem messze nam az út kisajátítása. Az IE szabványtalanságát lehetne inkább felhozni, de az meg alaposan dokumentálva van, így lehet hozzá alkalmazkodni.
    A házi szabályok esetében nem egyértelmű a helyzet. simán elképzelhető, hogy a meglévő szabványok nem felelnek meg a követelményeknek, így az MS kénytelen kibővíteni, vagy teljesen átírni őket. De az is eelőfordul, hogy egyáltalán nincs is szabvány arra az esetre. De természetesen az is előfordulhat, hogy azért nem követi valamelyik szabványt, hogy kihasználhassa monopol helyzetét. Hogy mikor melyik eset áll fent, azt csak alapos vizsgálattal lehet eldönteni.

    "Én úgy tudom, hogy itt sem az egész Windows forrásának hozzáférhetővé tételéről van szó, hanem pl. az említett protokollok hozzáférhetővé tételéről."

    Közben kiderült, hogy erről van szó, de amikor én írtam, még forráskódról beszélt mindenki.