Hogy őszinte legyek, engem az M$ csak annyira kísért hogy azt tanultam mindig, ezért azt használtam x évig, és azt használom munkában is. De aztán találkoztam a linuxal és bár eleinte voltak gondjaim (vagy 10 disztribet végigpróbáltam) mire rátaláltam az "igazi"-ra(knoppix, uhu), egy linuxos tanárom ajánlotta az egyiket, a másikat meg "kitapasztaltam". Megtetsztett a dolog, elkezdtem érteni is a "lelki világát". Ma már szinte csak linuxot használok. Stabil, megbízható, lehetőségek tárházát nyújtja, és amit a windows tud azt már ő is tudja 90%-ban. Másban meg még annál is sokkal többet.
De úgy vagyok vele hogy a Win az egy olyan dolog amit Katikának, Klárikának a titkárnőknek meg lehet könnyen tanítani, akik már látták unokáknál, kölykeiknél is, hogy 2 klikk és ott wőrd. Igaz linux-nál is meg lehet ez tenni, de az M$-nek még mindig nagy előnye hogy régen iszonyat jó volt a reklámja és mint a vírus úgy terjedt.Ennek ellenére szerintem ha az M$ nem változtat az üzletpolitikáján akkor a linux elhúz mellette (vajon miért szövetkezett a Novell-el Bill bácsi?).
Arról a 10%-ról:
Az M$ úgyis mindig a lopásra, csalásra épűlt (kezdve a DOS-tól a grafikus felületen át az egérig), ezért szerintem abban is ilyen lopott dolgok vannak, mondjuk a linuxból, MacOs-ból... de a mondás rájuk is igaz lesz a hazug emberrel meg a kutyával...