• SHARK13
    #138
    köszönöm a szíves fogadtatást! Csak mostanság kezdek ilyen fórumozással foglalkozni,úgyhogy ha hibákat vétek sajnálom,még tanuló vagyok e téren. De nagy netes egyébként se lesz belőlem. A beszélgetés stílusa meg jó,ha könnyed. Csak azt nem tűröm,ha valaki OK NÉLKÜL hülyéz le.
    De folytassuk a témát:
    Atomerőmű párti vagyok én is. Itt a Földön is,hát még az űrben... A Mars felszínén ha állandó támaszpontot hoznánk létre,akkor oda mindenképpen kellene egy nagyteljesítményű reaktor. Nagy teljesítmény alatt nem paksi paramétereket értek,hanem mint egy tengeralattjáró reaktorát. Volt egy kis hajó anno,az NR-1,ami kb. Harmadakkora volt, mint egy Los Angeles-osztályú hajó. A pontos méretére nem emlékszem,de ha gondoljátok nézzetek utána. A legénysége 7-8 fő volt,kémfeladatokra használták. A reaktora két szekrény méretű volt. Az bőven megfelelne egy bázisnak. A hűtést is meg lehetne oldani valahogy. Nagyobb űrhajókra is ezt javasolnám,mert az izotópos kisdoboz nem képes ellátni olyan méretű és energiaigényű rendszert mint ami egy kolonizáló szerelvény lenne. A hulladékkal(kihasznált fűtőelemek) meg azt kellene csinálni,hogy itt a Földön a tenger fenekébe kellene fúrni egy kurva mély lyukat. Oda besüllyeszteni és betemetni. Ott sem ember sem élelmiszer sem talajvíz közelében nem lenne. A fölötte lévő vízréteg meg 5000m,tehát a hajón elhaladó napozó kisasszonyok puncijáról sem hullana le a szőrzet... :-)
    A Marson,az alacsonyabb g miatt esetleg fel lehetne lőni a szemetet egy elektromágneses ágyúval. Csak úgy bele a Napba. Ott tutira megsemmisül. Az USAban már kísérleteztek óriáságyúkkal a 60-70-es években. Műholdakat akartak fellőni vele. De a programot leállították. A Marson nagyobb ágyú építhető és könnyebben üzemeltethető. Apránként de biztosan meg lehetne szabadulni a szeméttől. Ezt egyébként a Földön is meg kellene építeni. Nem is kerülne horrorisztikus összegbe. És akkor azokkal a csinos lányokkal,akik a zászlóikat lengetik az erőművek előtt nem vitatkoznánk meg mérgelődnénk,hanem nagy egyetértésben szeretkeznénk... Mennyivel jobb lenne,mint most,amikor környezetvédelem címszó alatt gátolni próbálják a fejlődést...
    Na mára ennyi,mennem kell órára.