• scorpeeon
    Én nem veszek sem ipodot, zunet meg végképp nem. (szánalom ez az egész microfos, hogy ami beválik más cégeknek azt lemásolja...) Nekem nincs szükségem 60 gigára, meg nagy kijelzőre egy mp3 lejátszóhoz, így akár ipodot, akár zunet vennék, azt divatból tenném. De nem teszek ilyet soha, nem divatból veszek dolgokat, főleg nem adok ki értük jóval több pénzt. Ha a közeljövőben MP3 lejátszót vennék, az egy most Japánban nemrég debütált Sony Walkman lenne (NW-S700 series). És miért ez, miért nem ipod, vagy épp ez a zune? Mert azt tudja, amire szükségem van, azokat viszont nagyon jól, nincsenek benne teljesen felesleges extrák, amik miatt sokkal drágább is lenne? Mi számít nálam egy MP3 lejátszónál? 1. hangminőség 2.flash memória, nagy kapacítás 3. lejátszási idő 4. ár 5. kinézet 6. 1-2 hasznos extra... A hangminősége egy ipodnak közepes. Egy Sony NW-S700-nak kiválóan jó, a legjobban szól az egész piacon, és Noise Cancelling funkció is van benne, így ha hangos a környezet (pl buszon vagy), akkor ahelyett, hogy megsüketülésig fel kéne állítani a hangerőt, mindössze be kell kapcsolni a Noise Cancellinget. Ekkor a környezet zajainak ellentétes hanghullámokat keltve elnyomja a környezeti zajok háromnegyedét. Ez hasznos funkció egy mp3 lejátszóban (főleg hosszú távon), nem úgy, mint a hatalmas kijelző vagy mint a 60giga (nekem legalábbis nem kell 60 giga). 4 gigás flash memóriája van, ennél nagyobb flash memóriás lejátszót nem látni a piacon, és 4 giga már bőven elég. 50 óráig játszik le, ami több, mint duplája az ipodnak. A kinézete is ott van, ráadásul nem is nagy. És van benne persze rádió, és egypár hasznos extra. És nem 120-150 ezer, mint egy 60 gigás ipod, hanem 40-50 ezer ft. Nemtom, h mikor veszek mp3 lejátszót, de ha most vennék, az ez a Sony Walkman lenne, az tuti.