• Sziva Balázs
    #517
    Látom többeteket érdekel a téma, itt a forgalmazó Metafórumfilm ismertetője a filmről:

    "KRIZA BORI FILMJE
    DÜBÖRÖG A NEMZETI ROCK

    Koncertturné a "nemzeti rock" kult zenekarával, a Romantikus Erőszak együttessel és rajongóival 2005 decemberétől 2006 őszéig. Skinheadek és népzenészek, focidrukkerek és egyetemisták vallanak a radikális nemzeti eszmékről.

    Dübörögnek a jelszavak: szabadság, antikommunizmus, Trianon, zsidók, ria-ria-Hungária, fegyverbe... a szavak vajon mikor fordulnak át tettekbe?

    "Ez egy óriási félreértés a zenekarral kapcsolatban, hogy ezek ilyen fasiszták."
    "Tetováltak, nagydarabok, kopaszak, de ha megismered belülről őket, olyanok, mint a gyerekek."
    "Ha az ember fölemeli a szavát, akkor ne legyen szélsőséges, hanem ez is legyen egy vélemény, ami a mi véleményünk és ezt elmondjuk zenében."
    "Igazi változás egy ilyen elrohadt politikai elittel szemben, mint ami most itt Magyar- országon van, nincsen erőszak nélkül."

    "A Dübörög a nemzeti rock hetven perce abszolút méltó utódja a nagy elődöknek, és bár a mezőny elég gyér, simán ott a helye minden idők legjobb magyar popkulturális dokumentumfilmjei között. Nem fogják a Westendben vetíteni és a tévék sem játsszák majd rongyosra, de akit egy kicsit is érdekel a popzene, a fiatalok vagy hát izé, Magyarország, az tegyen magának egy szívességet, és valahogy nézze meg."100% magyar - Dokumentumfilm a nemzeti rockról, Bede Márton, Index/Quart
    Hossz 70 perc
    Rendező-riporter: Kriza Bori
    Vágó: Féjja Balázs
    Operatőrök: Blaumann Edit, Cs. Nagy Sándor
    Csoboth Attila, Ezer Zsolt, Horkai Ákos,
    Kasza Gábor, Lovasi Zoltán, Szandtner Dániel
    Zene: Romantikus Erőszak
    Producer-dramaturg: Wizner Balázs"