• GulaSoft
    Hmm.
    Azért azt nem egészen értem ám, hogy az ps3 hogyan gyorsabb csak 2* az x-nél, mikor 7 mag fut benne 3.2Ghz-en. Más sitokon érdekes azt olvastam, hogy a ps3 18* gyorsabb mint egy normál p4.
    Ezek szerint akkor az x az 9* gyorsabb mint egy p4?
    Én spec a cell programozásához nem értek, lehet hogy hihetetlen de a seti is több magon fut (ugye ha csak egy gép egy mag akkor is) és ráadásul nem egy atom gyors buszon osztoznak ezek a gépek, hanem a csirke világhálón, mégis megéri így számoltatni, mert még mindíg gyorsabb mint egy szuperszámítógép.
    Szóval ez a savanyú a szőlő dolog inkább az x-esekre vonatkozik, mert egy cell procin is simán elfut az oprendszer, a többi,, meg vakarja a tökét, és ha valami ütős számítás kell akkor két ásítás között gyorsan összedobják az értéket.
    Ráadásul az itt hozzászólókkal ellentétben megnéztem több oldalt is, és ott pl. azt is leírják, hogy ezek azért nem kopasz cell-ek, hanem multimédiás utasításokkal is ki vannak egyészítve. MIND a 7.
    Az meg hogy egy letiltott az azért van, mert a gyártás során ráintegrálnak 9 magot! Ebből ha egy szar, akkor és most figyeljen a sok fikázós:azok mennek az ibm blade szerverbe!!!!! Nem egy ócska munkaállomásba!!! Na ettől 1/7-el lassabb chip kerül az othoni szórakoztatóelektronikai eszközbe a ps3-ba!!
    A grafika terén meg azért nem kell ütős grafikus kártya, mert pont a cell-ek át tudnak venni számításokat, és a kártyát lehet "némiképp" buta megjelenítőnek tekinteni.
    Szóval én kivárom a ps3-at, mert akár tetszik akár nem, egy blue ray lemezes 7 processzormagos gépet adnak, hálózati adapterrel, mozgásérzékelős irányítóval, gondolom valami linux szerű oprendszer is lesz hozzá, az usb billenytűzet és egér meg már a ps2-nél is csatlakoztatható, csak ott nem igazán volt kihasználható, és mindez 130.000 ért már nem is igazán olyan drága.
    (végül is a hdtv kimenet már elég felbontást ad a netezéshez, a linux miatt fut rajta szövegszerkesztő, meg minden ami otthon kell. (akár még chat is)(nem msn).