Linksys telefon Yahoo! Messengerhez
  • Doomista
    #1
    Szerintem nem nagy cucc egy mobil ! Már épült skypere is...Az sem volt nagy cucc....valami jobb ötletet kéne belerukolniuk...



    Ha azt nézzük, hány célhardvert készítettek hozzá, az azonnali üzenetküldő és internetes hangátviteli szolgáltatások közül kétségtelenül a Skype áll az első helyen, ám a vetélytársak is igyekeznek meggyőzni a gyártókat, hogy érdemes velük is kooperálni. Korábban lapunk is beszámolt a Philips Windows Live Messengerrel együttműködő telefonjáról, most pedig a Linksys jelentett be egy hasonló eszközt – ezúttal a Yahoo! Messengerhez.

    A Linksys CIT310 egy DECT szabvánnyal kompatibilis vezeték nélküli készülék, amely közvetlenül csatlakozik a hagyományos (PSTN) telefonhálózathoz, míg internetes hangátvitelre egy USB interfészen kapcsolódó számítógépen keresztül képes. A telefonos hívás- és kontaktlistához hasonlóan a Yahoo!-s hívások és beszélgetőtársak adatai is megtekinthetők a színes kijelzőn, leolvasható a kontaktok státusza, és bármely irányból érkező hívás esetén rendelkezésre áll a hívóazonosítás. A kényelmi funkciók között van (mindkét hangátviteli formánál) a hívásvárakoztatás, az újrahívás, valamint a polifonikus csengőhangok. Megfelelő előfizetés esetén a Yahoo! Phone Out szolgáltatása is igénybe vehető.

    Extraként – legalábbis a tengerentúlon – a telefonnal is használható a Yahoo! földrajzi helyet figyelembe vevő Local Search keresője és időjárás-előrejelzése. Egy bázisállomáshoz legfeljebb hat DECT kézibeszélő rendelhető (PSTN használata esetén más gyártó termékei is), és a közel lévő kézibeszélők között közvetlen kapcsolat is létrehozható. A mobil részre igény szerint headsetet lehet csatlakoztatni. A készülék egy feltöltéssel mintegy 100 órányi készenléti és 10 órányi beszélgetési időt biztosít. A két üzemmódú Linksys CIT310 ajánlott ára az Egyesült Államokban 100 dollár.