• winnie
    "Hát igenis te írsz baromságot mert az eredeti Rém rendes és Jóbarátok se volt bukás. "

nem. fogadd el. adatokat parancsolsz? kint siker. itthon bukta. (jó, nem bukta, csak közöny. a közepes eredmény.)

nekem nem hiszel. 2 interjú:

rtl programigazgató: "(...) más az amerikai és az európai ízlés, így például amerikai szituációs komédia itthon még nem aratott hatalmas sikert,"

viasat programigazgató: ""Nagyon nehéz Európában a sitcom műfajt elfogadtatni. (...) A Viasat is leépítette a sitcom-portfolióját" -"

"már mindenki rongyosra nézte a TV3-on meg HBO-n vagy DVD-n "

azokon a csatornákon mutatták be, valóban. az hbo-n sikeres volt a jóbarátok, de nyilván nem a kábeles csatornákra, a tv2 párszázezer vagy az HBO pártízezres esti eredményére gondolok. a tv3-on nem volt kiemelkedő a rém rendes.

alaptétel, hogy a kis csatornákon a sorozatok mind sikeresek. A helyszínelők hiába repíti égbe a viasat nézettségét, attól még nem lesz gigasiker, hiszen 3-400ezren nézik.

írtam, hogy a nagy tévéken hoztak közepes eredményt. a kábeladákról nem írtam, de az sem, akinek feleltem. (hisz evidencia, hogy ott nézték a sorozatot.)

"Mégis mit vártak majd odaűl a tv elé az ember naponta amikor 300Ft-ért 4-8 részt nézhet meg amikor akar reklámok és minden faszság nélkül jóval jobb minőségeben. Nem is beszélve a letöltött DivX-ekről."

a letöltés akkor gyerekcipőben járt, de az is max 10ezres tétel. a dvd meg még kevesebb. nézettség esetében meg 1-2 milliókról beszélünk.

"Szerintem a 24 is ezért lesz bukás a Cool-on mert aki negyon kiváncs rá már rég megnézte a DVD-kiadást."

a 24 nem bukás, hanem siker a coolon. miért? mert kis tévé nagy produkciója.

a 24 az orszégos tévén volt überbukta, az m1-en, amikor még se letöltés, se dvd nem volt. 2-300 ezer néző az 1 milliós nézettségű kékfény után főműsoridőben, az óriásplakátok ellenére (persze nem futott végig a kampány, de volt reklám is.)

"Bár én épp vasaárnap néztem a Smallville-t a TV2 egy olyan részt amit kb. két hete leáttam már DivX-ben felirattal "

tudod hányan töltögetnek smallville-t felirattal? 1000 ember. tényező? nem. akkor meg? azt a 7-800 ezret számold, akik nézik vasárnap délután.

"Az ilyen pénzkidobások helyett inkább minőségi sorozatokat kelle vásrolni külföldről idejében, és nem akkor vetíteni amikor már rég hozzáférhető DVD-n vagy már lement valami másik kisebb rétegeknek elérhető kábehálozarton."

ó, hozzáértés... ezt pont akkor mondod, amikor ekkora sorozatkánaán lett itthon? a legnézettebb amerikai sorozatok 90%-a itthon is van, a legtöbbjük alig pár héttel/hónappal az amerikai évadok végeztével, ilyen jó dolga még nem volt itthon a sorozatoknak. (mert ugye mi volt pár éve) - és vannak sikersorozatok (vészhelyzet, NCIS, house, odaát, grace klinika), mint ahogy vannak bukott sorozatok is itthon.