• BStage
    #67
    "szerinted miert szurja a microsoft szemet, hogy a sok lelkes ifju webes fejleszto szamottevo hanyada eloszeretettel hasznalja az Apache+MySql+Php kombot? "

    valószinűleg azért szúrja a szemét, mert ingyen vannak, nevezhetjük dömping árnak is, amit mindenhol tiltanak. Ő csak igazodik az új "szabályokhoz". Most mindkét platform kvázi ingyenes, meglátjuk igy hogy alakul az elteredtség. Neked miért fáj ez? Most fair a verseny. (azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ezen "dömpingáras" termékek mögé felsorakoztak izig-vérig profitorintált cégek és fölözik le a hasznot, igen undoritó modon, lásd ibm.)

    "csak nehogy a szerencsetlen veletlenul egyszer is ragondoljon, hogy letezik alternativaja a microsoftnak."

    oh, hát persze, ő aztán megtiltja, hogy bárki is ingyenes dolgokat használjon. Ezért is fut vigan az apache, a firefox, az opera windows-on. (és még millió ingyenes konkurens termék)

    "sajnos a webes dolgokkal elegge elkestek"

    javaslom ezügyben megnézni a világ legnagyobb és legkomolyabb sitejainak a platform statisztikáit, lehet meglepődsz, hogy mennyien választanak inkább ms-os terméket, ha nem pistike szintű weboldalról van szó. Itt érdemes megemlíteni a világ legnagyobb és legforgalmasabb portálját a myspace-t, amit szintén wines szerverek szolgálnak ki .net alapokon.

    "es nem ismernek akadalyt, ami a celjuk eleresehez szukseges mindent megtesznek. "

    igy van, lásd pl. a korábban belinkelt két képet, vagy éppen hasonlitsd össze az office 2007-et az openoffice-al. Fejlesztenek ezerrel, hogy nagyságrendekkel jobbat alkossanak mint a konkurencia. Normális ember ennek vigyorogva örül, hogy verseny van és vérprofi termékeket kap, a szemellenőzök meg fröcsögnek, hogy a ms feltalálta a spanyolviaszt. (ráadásul, ha egyáltalán ez számitana, akkor is forditva lenne)