• Dj Faustus #20
    "ha láttál már igazán dizájnos oldalt (nem villogó szart, hanem stílusos egyedi szép oldalt)akkor tudod hogy azok általában flash-ben készülnek."
    Nem általánosítanék ennyire, XHTML+CSS-ben is találhatóak szépen, ízlésesen kialakított oldalak:




















    "gratulálok, vedd elő a lyukkártyádat, és nyomd fel a seggedbe, az talán elég informatív neked"
    Fordítok: halgatyó azon érzéseinek adott hangot, amit a villogó/vibráló (epilepsziások számára kész öröm), hosszú másodpercekig "loading" felirattal várakozást kiváltó, "kattintson a vezérlőre az aktiváláshoz" szöveggel IE/Opera alatti szenvedést generáló, automatikusan zenét elindító, lényegi tartalmat uninformatív reklámmal elfedő Flash alkalmazások váltottak ki belőle - teljesen jogosan.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Flash használhatatlan (24 bites színmélységű animációk/videók megjelenítésére; hangok lejátszására platformfüggetlen teret nyújt), csak ennek is van élvezhető, és élvezhetetlen módja.

    "Én a flash playert direkt leirtom a gépemről (időről időre, mert ravaszul folyton felmászik rá mint a piaci légy és telenyomja reklámokkal a pofámat)"
    Az Outpost nevű tűzfalban van Flash és reklám blokkolására lehetőség; Firefox, Opera, és talán IE alá is van reklámblokkolási lehetőség. Vannak erre külön alkalmazások is.