• BlackRose
    #12
    "The influence of the religion paralyzes the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world" - Winston Churchill on Islam, 1899

    Akkor még nem volt Izrael, az USA sem volt nagyhatalom...

    Persze ez nem csak a muzulmánokra érvényes, habár Churchill itt arról beszélt, ott csak kiélezetebb, mert nem történt meg az állam és a vallás szétválasztása, azért van annyira elterjedve, ehhez Izraelnek és az USA-nak nagyon pici köze van. Ugyanez volt a helyzet európában is még a vallás nem vált el az államtól a politikától. A történelem a tanú.

    Különben a szabadságból nem lehet és nem szabad semmit sem feláldozni, vagy szabadak vagyunk vagy nem, nincs szürke állomány. Szabadság jelenleg csak papíron létezik, de már ott is kezd zsugorodni. Ha a terrorizmus ellen úgy tudunk csak fellépni, hogy saját magunkat bezárjuk, akkor ez azt jelenti, hogy valamit (mindent) rosszul csinálunk. Sajnos a mai világ is abban "melegszik", hogy most mi mindent jól csinálunk, mindenben igazunk van, éppen úgy mint az elődjeink a történelem folyamán azok is mindenben tökéletessek voltak, most meg mennyi mindenben röhögünk rajtuk (a föld lapos, a föld a világmindenség közepe, a boszorkányokat máglyára...), a jövőben rajtunk is röhögni fognak. Kezdem várni azt a napot (visszatetszéssel) amikor azt fogják mondani, hogy "mivel most tökéletes világban élünk és mi a kormány mindent jól csinálunk, csak egy út van... beszüntetjük a polgári szabadságot, a szólásszabadságot, a sajtószabadságot, mert már nincs rá szükság, ugyanis mivel mindent tökéletessen csinálunk, minden közbeszólás negatívan hat ki a közösségre és ezért inkább nem kell megengedni, hogy eltérítsék az embereket, be kell tíltani a szabad beszédet..." - persze ezt már Marx annak idején "felfedezte" - Nikolai Bukharin volt aki először értelmezte.

    Ha hiszitek, ha nem közel vagyunk ehhez, a szabadság mindég egy generációra van a kihalástól, és ha a jelen generációja nem védi meg, nem tesz meg mindent, hogy megerősítse, a jövő generációjának ki kell majd újból harcolnia, ha élvezni szeretné. A szabadság nem magátol érthetődő, nem DEFAULT állapot. Nehéz megszerezni és még nehezebb megvédeni. A törvények nem hajtják magukat végre, az emberek kezében van a világ.