• Morden23
    Ez talán annak tudható be, hogy a PC-s játékostársadalom egész méretes része áll olyan emberekből, akiknek az agyába varrták a "ha akad akkor szar a géped" dolgot.

Igazad van, konzolnál nincs ilyen para (azaz nem annyira: haverom PS2-ese volt, hogy akadt, ahogyan rokongyerek Xboxa is), de PC-nél van az a további lehetőség, hogy kicsit lejjebb veszem a beállításokat. Ezzel persze az a probléma, hogy a legtöbb mostanság megjelenő játék egyetlen értéke a grafikája, és ha azt kiveszed a képletből, akkor egy rakás szar is alig marad.

Én annyira nem vagyok naprakész egyik oldal játékaiból sem (afféle opportunista játékos vagyok, nem HC gamer), de azért szoktam tájékozódni. Amit észreveszek, hogy a nagy címek konzolon is a főbb genre-kből kerülnek ki, és FPS-ből, autószimulátorból meg repkedésből a PC-s játékmiliő is dugig van.

Személy szerint amit igazán sajnálok, az a Final Fantasy, de azt meg többen rühellik, mint szeretik (legalábbis mifelénk).

Egyszóval szerintem (magánvélemény) a konzolos és PC-s játékok között a szaroknak és a jóknak az aránya hasonló, ha nem is pontosan megegyező, az egyetlen különbség az a kiadott mennyiségben van (100 játék 10%-a ugye kevesebb, mint 500-é satöbbi).