Nem zoroaszterizmusnak vagy minek hivták?A roma total warba legalábbis ez volt ha jól emlékszem. :)
Az a gond az iszlám világgal ,hogy túl sok a radikális,szélsőséges elem.Ennek több oka van egyrészt több iszlám országban nagyon erős a vallás szerepe,sok szokásuk van és a gyerekeket is erre nevelik,nem hagyva,hogy saját maguk döntsék el mit tartanak igazságnak.Másrészről Amerika az oka,hogy anno még támogatta az iszlám országokat a szovjetúnióval szemben+vett egy csomo olajat amin meggazdagodtak,különben még mindig hegyi kecskepásztorok lennének,támogatva ezzel az ott élő iszlámokat akik közül néhányan a pénzt a vallás terjesztésére... fordították.Most meg háborúzik velük ami azt eredményezi,hogy többen állnak be terroristának.
Szerintem ha most nem is lenne ilyen konfliktus előbb utóbb szembekerült volna egymással a nyugati gondolkodás és a valláson alapuló világszemlélet.Az egyik a szabad gondolkodásra nevel a másik egy "agymosás",egy tanmese amit sokan bevesznek és a maximum az értelmezésében van eltérés.Pl az iszlám miért csak három vallást ismer el?A többi vallás mitől kevesebb?Amit én gondolok a világról az mitől kevesebb?Meg sem forul a fejükben ,hogy esetleg hazugság az egész Korán,és tévednek.Én sosem fogom megérteni hogyan lehet több 100 millió embernek beadni egy mesét,mert mindegyik vallásnak nem lehet igaza,maximum csak részben.
Most meg az van ,hogy többen közülük meg akarnak semmisíteni minket,mások csak csöndben azt mondják,hogy miért kéne harcolniuk ha egyszer úgyis annyi iszlám lessz a nyugati országokban,hogy majd átveszik a hatalmat,mert szerintük csak nekik van igazuk és mindenki más tévúton jár.Azt aláírom ,hogy vannak köztük békés emberek is,ahogy itt is vannak nagyon hülye emberek.