FAQ
  • Balumann
    #2811
    Ezt így látatlanban elég nehéz megmondani, hogy mit kell beállítani, pláne hogy a játék sincs most fönnt nekem. Először is meg kell keresned, hogy a dedikált szerverhez a játék melyik UDP és TCP portot használja, ez szerintem a README fájlban vagy a kézikönyvben benne van, vagy neten utána kell nézni, és ezeket a portokat forwardolni kell a szervergéped felé (annak az IP címére).

    A másik, ellenőrizd le, hogy nincsenek-e letiltva az ICMP üzenetek fogadása/küldése, különben kívülről lehet nem tudnak pinget kérni (bár szerintem ezt nem icmp szinten oldja meg a játék, hanem a játékszervertől kéri le udp protokollon).

    Belső (helyi) hálózatból, tehát a router mögötti másik gépedről látod rendesen a pinget, és be is tudsz lépni, ugye?
    Azt nem tudom, hogy be kell-e állítani a szerver IP címét, mert ha igen, akkor lehetséges, hogy választanod kell, hogy külső vagy a belső ip címet adod meg, előbbi esetén lehet, hogy a játékgépedről lesz probléma a csatlakozással.

    Túl sok gyakorlaton nincs ilyen problémák megoldásában, mert bár én csináltam dedikált szervert más játékban, az Hamachin keresztül volt és LAN dedikáltat csináltam, a hamachi miatt a router már nem kavart be.