• Epikurosz
    #259
    A jelenlegi rendszer eleve a simliseknek, közgazdászati szakkifejezéssel a potyautasoknak kedvez. Kontraszelekcióról van tehát szó.

    A szociális hálóért a XIX. század második és a XX. század második felében sokat harcoltak a keresztény államokban, és ki is épült. A nem-keresztény vilában nem nagyon, talán Japán kivételével, meg egy két volt gyarmat másolt le ezt azt. Amúgy Afrikában még mindig vannak olyan államok, ahol semmilyen szociális háló nincs, sem táppénz, sem munkanélküli segély, sem nyugdíj. Van néhány ingyenes kórház, amelyeket nyugatis egélyekből működtetnek. Érdekes módon, a természeti katasztrófák ellenére, a népszaporulat olyan nagy, hogy kb. 30 évente meduplázódik a lélekszám. A népességfelesleget (polgár)háborúkkal "kezelik", emellett ott vannak a betegségek, a nyomor, és kb. 1 millió menekült érkezik Európába. A nyomás inkább a dél-európai országokon van - Olaszország, Spanyolország, Portugália, Franciaország - de előbb utóbb mi is kapunk belőle.
    Ha a globális felmelegedés miatt 2050-re súlyosbodik a helyzet, búcsút inthetünk a "szép és boldog békeidőknek".

    Ami most volt Pest utcáin az semmi azokhoz az összecsapásokhoz, polgárháborúkhoz, háborúkhoz képest, amelyek Európán úgy véggisöpörnek, mint az 1848-as forradalmak. Annyi különbséggel, hogy 1848-ban még volt katonabecsület, voltak nemes eszmék, míg 2050. körül már csak a korgó gyomor és az esetleg megszülető álideológiák fognak hajtani.