• Matyóhímzés
    #110
    "A hazugságról: ha az elmúlt 1.5-2 évben hazudott, akkor mi a garancia arra, hogy most nem teszi?"

    Nem az elmúlt 1,5-2 évben hazudott az MSZP (legalábis bizonyíthatóan), hanem a választások idején. És minek? Hogy megnyerje a választásokat.
    Most minek hazudná azt, hogy olyan reformokat vezet be, amivel a népszerüségi indexét a padlóra küldi?
    Persze az elvakult MSZPsek mondhatják azt, hogy azért hazudtak a választásoknál, hogy utána jobbá tehesék az országot, de azért én ennyire nem vagyok naív. :)
    Ha bárki ismer bármi REÁLIS, és jobb alternatívát a mostani politikai helyzetnél, és politikusoknál, az ne tűrtőztesse magát. :)
    A szomorú helyzet az, hogy a józanul, és hosszútávon gondolkodók kénytelenek egy "hazug" ember mellé állni, mert nincs jobb alternatíva. Ha Gyurcsány nem indította volna el a reformjait, már réges rég repült volna a parlamentből, mert akkor tényleg nem támogatná senki.

    Epikorusz: Szólj ha megvan, megyek én is. :)

    pemga: Igen, a legviccesebb, hogy a most annyira komcsizók épp hogy a kommunizmust szeretnének. :) "Ne adjuk el az állami tulajdonokat", "Az állam viselje a terheket, ne a nép", "legyen ingyenes a betegellátás, a felsőoktatás", ésatöbbi. :)
    A Kapitalizmusnak nem nem csak jó oldalai vannak. Valamelyik politikusunk mondta, hogy az emberek a rendszerváltás után kapitalizmust akartak, de a kommunizmusból fakadó előnyeikről sem akarnak lemondani. Ez így nem működik, vagy az egyik, vagy a másik. :)
    Vagyishát működhet valamilyen szinten még jól is, lásd tényleg a skandináv országok, de akkor nem arra van szügség, hogy a mindenkori ellenzék azzal legyen elfoglalva, hogy a kormány bármilyen javaslatára nemmel válaszol, már akkor, amikor azok még ki sem nyitották a szájukat. Vagy a politikusok azzal legyenek elfoglalva, hogy hogy tudják ma épp porig alázni a másikat. A legrosszabb, meg hogy a nép meg megy utánuk....
    Mikor lesz végre valaki, aki kimondja nyíltan a nagyközönség előtt, és hatalommal is rendelkezik, hogy Gyurcsány Orbánnal együtt húzon a fészkes fenébe? És ne csak ők, hanem az összes hozzájuk hasonló politikus.....mondjuk a jelenlegi parlament 91%. :S
    Ez szerintem a Sólyom László dolga lenne, csak sem hatalma, sem bátorsága nincs szerintem hozzá.