...kérdések és remélhetőleg válaszok...
  • Bucser
    #172
    "Ez életszerű??? Nem. Teljesen életszerűtlen a nem saját tulajdonodat másnak felajánlani a teljes árért. Pontosan itt válik el a tőzsde a valós folyamatoktól. "

    Nap mint nap megtortenik...

    Mar ha autot vasarolsz auto kereskedotol az sincs a kereskedo tulajdonaban. Sot nagyon sokszor a berelt autok is mas tulajdonaban vannak mint akitol berbe veszed... Ez mitol mas?

    Vagy eppen a lentebb emlitett likviditas kerdese termeles erdekeben? Az mitol mas?

    Vagy eppen az opcios arupiac ahol zert hogy a termelok biztosan termeljenek hataridore lekotott volumenekkel kereskednek. Az mondjak az arutermelok hogy Augusztusban tudnak friss gabonat szallitani (legyen oszi gabonarol szo). Mivel a gabonatermeles anyag toke es munkaigenyes folyamat elore eladjak a tozsden ezt a volument azon az aron amit hajlandoak a disztributorok megvenni (akik szinten utana ezt ertekesitik a feldolgozo agazatok tagjainak). Ezen a penzen (likvid token, amit az elore eladott aruert kaptak) vesznek termomagvat, fizetik a traktor utana reszletet a gabonatarolo hosszutavu finanszirozasat ha sajatot hasznalnak es a munkasembert.

    A disztributor nem kap a penzeert semmit egeszen augusztusig, de o ezzel az igervennyel azt csinal amit akar. Odaadhatja masnak penzert cserebe. a termelonek egykutya kinek szallit neki szallitania kell. Ha nem tud szallitani akkor meg kotbert fizet.

    Ez miben mas mint az ertektozsden felvett long e short pozicio akar tobbszoros leverage-el?