...kérdések és remélhetőleg válaszok...
  • szenyor Lopez
    #143
    A tőzsde és a realitás szó egy mondatban? :) Hmmm... Mostanra olyan átláthatatlan lett -pont azért, mert eltávolodott a valóságtól- , hogy NEM képesek előre jelezni sem a lufikat, sem a válságokat, sem a csalásokat. Annyi tranzakció zajlik, amiken belül elfér rengeteg olyan is, ami nem része valós folyamatoknak. Néha elkapnak egyet-egyet, lásd itt, de annyi minden zajlik, hogy bőségesen lehet a zavarosban halászni.

    "Es ha nem a kozgazdaszok adjak a legjobb elorejelzest a kozeljovo gazdasagi torteneseirol, akkor szerinted megis kicsoda?"

    Akik alakítják azt. Végzettségtől függetlenül. És esetleg a jósok :))) Kíváncsi lennék, hogy ma Magyarországon végzett közgazdászok közül egyáltalán ki ért alap pénzügyi folyamatokat...

    "A kozgazdaszok a legnagyobb kapitalistak egyebkent, pont ezert is szoktak oket szidni, hogy a szocialis elemek kevesbe erdeklik oket"

    Ezekszerint éppen te nem érted a témát :) A közgazdaságnak igenis részei a szociális elemek.

    "Senki sem allitotta soha hogy tokeletes verseny lenne egyenlo feltetelekkel. Ha azt hiszed hogy a kozgazdasagtan ezt tanitja, akkor valami komoly problema van"

    Pedig a versenyzői piac-tökéletes piac közgazdasági fogalmak. Az élet realitása totálisan felülírja a képleteket, elveket, amik a könyvekben vannak. Húsz évvel ezelőtt nem gondolta senki, hogy egy Nokiát félre lehet valaha állítani vagy hogy a világ legnagyobb taxitársaságának nem lesz egyetlen autója sem, de rengeteg példát tudnék mondani innovációkra, amikkel nem lehet számolni.