• Morden23
    A korom 23, ha ez fiatal, akkor igen, az vagyok.

Nem a C64-ről beszéltem (pedig volt olyanom), hanem a PC-s korszak azon szakaszáról, amikor kezdtek kijönni a CD-ket igénylő programok.
    Állati nehezen lehetett találni olyat, akinek volt CD-írója. Az ilyen emberek kb. olyan hírnévnek örvendtek, mint a dílerek, vagy a titkosügynökök.
    A programok másolása a legtöbbször pénzbe került. Értem ezt úgy, hogy az ismerősöd ismerősének az ismerőseként megismert CD-író komának fizettél a játékokért (ha szerencséd volt, esetleg a rokonságban volt ilyen ürge, akkor persze megoldhattad ingyen).
    És végül, az emberek egészen máshogy gondoltak az egész warez-témára. Körülbelül úgy, mint ha füvet vettek volna. Megjegyzem, nekem egyik jóbarátomnak szedték is anno így össze a gépét (elkapták a másolót, és megtaláltak nála valami kuncsftlistát).

A lényeg a lényegben, hogy sokkal kisebb százalék volt a játékosok között a warezoló. Sőt, tovább megyek, az első "házi-internetek" megjelenésével sem nőtt kapásból robbanásszerűen a dolog, mert a néhány K-s letöltések egyszerűen nem tettek ilyet lehetővé.
    Tagadhatatlan tény, hogy az olcsó szélessáv terjesztette el a warez-hullámot.

És még egyszer, nem C64-ről volt szó, hanem PC-ről.