Morden23#24
"-Nincs olyan különleges minőségi hangzása"
Nem vettem észre, hogy rossz hangzása lenne. Ha jó hangzást akarsz, akkor Harman-Kardon és JBL cuccokat tudom ajánlani, de nem az mp3 kategóriában. Arról nem is beszélve, hogy egy minőségi füles csodákat tud tenni, ahogyan egy gagyi a legjobb lejátszóból is csak a szart hozza elő.
"-Minden lejátszóban akkumlátor van már jópár éve"
Az enyémben sem az van (Creative MuVo TX 1Gb), és kifejezetten örülök is. Ha lemerül, akkor bemegyek a boltba, és veszek egy 3A-s elemet.
"-Mindegyik könnyű"
iPod Nano, meg az a másik kis vacak is könnyű. Ne a nagy iPod-okat nézegesd, mert azok már "multifunkciós" masinák, nem "csak" mp3-playerek (pl. ugye az én Creative-om >>>csak<<< mp3 player).
"-Nincs megjelenése, egy fehér téglatest, semmi különleges (+aki a megjelenéssel jön, el is árulja, hogy az ilyesmikkel szokott menőzni)"
Szerintem jó a megjelenése (a Nano-nak), de nem szoktam ilyennel vagizni, főleg, hogy nincs is. Ellenben egy mp3 playernek nem az a funkciója, hogy nyakláncként hordjam. Sőt, még annyira sem kell szépnek lennie, mint egy mobiltelefonnak. Az enyém kifejezetten nem szép. Na és?
"-Nincs könnyebb kezelése mint a többinek, és amúgy is, ha valaki hülye ne használjon ilyen eszközöket."
Ez tiszta sor.
Na a hátrányok.
"-Bazinagy"
Mint írtam fentebb, már amelyik.
"-Vinyó van benne (ami elkopik, rázkódás se tesz neki jót, leesik jó eséllyel meghal), nano meg nem érdekes, mert az mégrosszabb ár/érték arányban."
Ebben igazad van, de minden technikai cucc be tud krepálni. A 4000HUF-os noname piaci szar ugyanúgy, mint a 60.000 forintos iPod. Igaz, előbbivel kevesebbet buksz, ám egy "minőségi" terméknél kisebb az esélye annak, hogy szarrá megy. Ha meg mégis, akkor peches voltál, ilyen tényleg van, akármit is veszel.
"-Tudásához képest iszonyú drága"
Ez megint tény. Bár nem teljesen értem, hogy a "tudás" alatt ki mit ért. Ez a cucc azoknak az embereknek készül, akiknek tetszik ÉS meg is tudják fizetni. A tudásnak ehhez semmi köze. Zenét lejátszik? Igen.
Ezt a tudás-mizériát még a mobiltelóknál tudom rühellni. A legtöbb ember pont ugyan annyit használ egy nagytudású telón, mint egy low-end vackon -> ergo az már csak önigazolás, hogy "a tudásért fizettem többet", ha nem használom. És bevallom, eszembe sem jutna 15FPS-el filmet nézni egy iPod Video-n.
Amúgy Sanyix, ez nem oltás (tényleg ne vedd annak), de az anti-sznobság is sznobság. Ezt csak azért neked mondom, mert már az aláírásodból látszik, hogy te egy olyan ember vagy, aki ha meglát valakit az utcán egy "ájpoddal", akkor már be is skatulyázza olyan fószernek, "akinek sok pénze van, és hülyén költ, csak a reklámok után emgy, szarik a gép tudására".