avagy hogyan látják az ott élők a saját országuk hibáit, előnyeit és ebből mit látunk idehaza
 • Tetsuo
  #443
  Nezd, biztos van ilyen es sajnalom az esetet ill. hogy veled ilyen megtortent.. de nem ez a jellemzo.
  A Jobbik tagjai sem rasszistak csak azert, mert felismertek, hogy VAN egy olyan problema ami a ciganyok beilleszkedesevel kapcsolatos. Ez a problema bizony tagadhatatlan es beszelni kene rola, nem pedig homokba dugni a fejunket..
  Az is problema, hogy a szenny, "liberalis" (kettosmerceju) kultura terjeszkedik, a magyarsag es minden mas nep hagyomanyainak karara.
  Ontudatlan vasarlo zombikat nevel ez a demagogia es szabadsagot hirdet, mikozben terrorral fenyegeti sok ember otthonat (pl. ahol az amerikai csapatok ottvannak). Az egesz pedig nyilt bohozat: Guantanamo - uj elnok beke nobel-dija.. akinek ez nem jon le, az mar bedolt az agymoso demagogianak, mint az angolszasz teruleteken elok tobbsege.
  Persze majd ok is rajonnek.. mikor tudatosul bennuk, hogy a helyi nép csak egy kisebbseg lesz.
  Europa iszlamosodik stb... ezek mind tabutemak, pedig a legnagyobb problema lehet a jovoben Europara nezve.
  Szerinted es a sok angol szerint aki errol beszel, az naci.. szerintem az inkabb bolcs es elorelato hazafi.
  A zsidokbefolyasarol most nem akarok beszelni, de az is tenykent kezelheto ill. legalabb vizsgalando lenne.. de ugyanugy tabutema, mint a holokauszt meg a palesztinok irtasa stb.

  Az embereket faji alapon vagy borszin alapjan megkulonboztetni elitelendo dolog, viszont a kulonbozo kulturak/tarsadalmak/elvek kozott bizony mar lenyeges kulonbsegek vannak, amikrol kene is beszelni, foleg ebben a globalis vilagban.

  Szoval egyszeruen nem hiszem el, hogy Vona, Balzco stb.. rasszista lenne, ok pont, hogy megprobalnak megoldast talalni a ciganyok szamara is, amit bizony, sok cigany is tamogat, csak a media nem azt sugallja.
  Egy Gyurcsanyrol viszont el tudom kepzelni. O tudod mikor iratna a gyereket olyan iskolaba ahol romak is vannak.. meg tudod mikor koltozne vidkre egy ciganylakta telepulesre.. Soha.
  A sok szociologus aki torzitja a kepet, meg nyomja a betanult szoveget pedig soha nem latott ciganyt kozelrol; a Jobbikba pedig sokan ilyen problemak miatt mentek a partba ill. probalnak megoldast talalni a helyi emberek bevonasaval.

  A fish and chips az egy ironia, mint ahogy az egesz angol kultura az.
  A fish and chips 50 eve terjedt el annyira a szigeten, hogy mar nemzeti etel lett.
  A legtobb angol max ezt tudja elkesziteni, mint nemzeti kaja, persze van olyan is, aki azert hagyomanyosabbat is osszerittyent, de maradjunk annyiban, hogy angliaban barmi, aminek koze van a gasztronomiahoz, az kulfoldi. ;)