avagy hogyan látják az ott élők a saját országuk hibáit, előnyeit és ebből mit látunk idehaza
  • Timber
    #434
    En szocialis tipus vagyok bizonyos szinten. Itt is vannak barataim akikkel eljarok... igaz a vilag minden tajarol :) Szo szerint sokkal szinesebb egy kozosseg :)

    Azzal sem igazan ertek egyet, hogy sok kompromisszummal jar ha alapmelot csinalsz... Magyarorszagon en sokkal tobb kompromisszumot kellett kossek ugy, hogy nagyon nem alap melot nagyon nem alapfizetesert vegeztem. 360e forintos fizetes epp hogy eleg volt egy alberletre, szamlakra meg a kajara. Csak nagyon minimalis szorakozas fert bele... Amikor meg kicsit kevesebbet kerestem (de meg mindig tobbet kerestunk ex-baratnommel mint egy atlagos par) es visszakoltoztunk a szuleim hazaba (3 lakasos csaladi haz) igy alberletre nem kellett kolteni akkor tudtunk egy picit jobb eletszinvonalat folytatni. De ha mellette alberlet is lett volna akkor mar nagyon eros nadragszij-huzogatas lett volna belole.

    Raadasul egy langosozas a haverokkal az jo... de arra nem igazan fogsz emlekezni 30-40 ev mulva mikor a nyugdijadbol kenyerre nem fussa. Egy bizonyos kor utan szerintem azert mindenki elkezdi felrerakni a haverok-buli-langos gondolkodasmodot es eloveszi a csalad-nyugdij-kenyer gondolkodast.

    Azzal sem ertek egyet, hogy te itt mindig csak egy kulfoldi leszel... Itt pont azt erzem, hogy rengeteg helyen lehet karriert epiteni mert azt nezik mit tudsz es nem azt honnan jottel vagy ki a nagybatyad...

    De mint mindenhol az elet teruleten kulonbozo tapasztalatok, kulonbozo velemenyek :) En el nem tudom kepzelni, hogy Magyarorszagon eljek, de meg turistakent se szivesen toltom ott a napjaim, ha nem lenne 2 lurko akik miatt vissza-vissza terek egy ket hetre akkor szerintem 10 evente ha egyszer visszalatogatnek... inkabb fizetem a repulojet csaladnak / haveroknak es jojjenek ok ki...