avagy hogyan látják az ott élők a saját országuk hibáit, előnyeit és ebből mit látunk idehaza
 • Tetsuo
  #427
  Az igaz, hogy Anglia nagyvarosaiban meg pl. USA-ban az emberek sokkal kozvetlenebbek az idegenekkel is, de ez csupan felszines.
  Egy buszmegalloban simanel lehet beszlegetni tenyleg majdnem mindenkivel, mig otthon furcsan neznenek rad, hogy mi ez a bizalmaskodas. :)
  De Angliaban es USA-ban ezek a baratkozasok meg is maradnak a felszinen, soha nem lesz igaz baratsag, mig otthon azt hivom baratomnak aki igazan a baratom.
  Teljesen mas a kultura. A "modern"-angolszasz mosoly is egy mumosoly, auto-szuggesztio, valojaban a valosag kendozese. Ebben a kulturaban a ketszinuseg a kamuzas siman elfogadott es nem is ertik, hogy egy Kelet-europai miert sertodik esetleg meg emiatt.
  Ha megkerdezik, hogy hogy vagy es milyen az ido, vagy beszelgetnek vmi szemelyesrol veled, akkor sem erdekli oket igazan, hogy hogy vagy...

  Hozzateszem, hogy videken pedig, foleg az idosek koreben eleg sok a konzervativ/idegenektol tarto, ami lassuk be jo, mert kb. minden bunozot beengednek Angliaba ezert is az egyik legnagyobb bunozes pl. Anglia nagyvarosaiban van.