avagy hogyan látják az ott élők a saját országuk hibáit, előnyeit és ebből mit látunk idehaza
  • Gladiator
    #321
    A románok a legbrutálisabb bevándorlók

    Szinte minden kategóriában a románok követik el a legtöbb bűncselekményt az olaszországi bevándorlók közül. Gyilkosságban és gyújtogatásban például verik az albánokat és a marokkóikat, de ugyanez a helyzet a prostitúcióval is. Egyedül a drogkereskedelemben nem büszkélkedhetnek ilyen eredményekkel.


    Olaszországban a románok követik el a legtöbb súlyos bűncselekményt a bevándorlók közül. (Az erre a megállapításra jutó rendőrségi statisztikák a 2006. január 1. és 2007. június 30. közötti időszakot vizsgálják.)

    Így nem állja meg a helyét az a feltételezés, miszerint csak a roma nemzetiségűek apró lopásainak és kéregetésének tulajdonítható az olaszok ellenszenve a román bevándorlókkal szemben, hisz majdnem az összes kategóriában a románok vezetik a bűnözői statisztikákat.

    Például az előre megfontolt gyilkosságok esetében a románok megelőzik a marokkóiakat és az albánokat is, ahogy a rablásokban is rávernek erre a két nációra. szintén a románokkal gyűlik meg leginkább az olasz hatóságok baja akkor is, ha gyújtogatásról vagy fiatal lányok prostitúcióra kényszerítéséről van szó. (Egyedül a drogkereskedelem az, ahol nem a románok viszik a prímet.)

    Az apróbb bűncselekmények esetében is kihúzhatják magukat a románok: évente 20 ezer lopás írható a számlájukra, míg az országban élő többi kisebbség tagjai együttvéve 30 ezer ilyen kihágást követtek el.

    Tavaly ősszel kisebb diplomáciai válság alakult ki Bukarest és Róma között az Olaszországban román állampolgárok által elkövetett bűncselekmények gyakorisága miatt. A két ország hatóságai megállapodtak abban, hogy megpróbálnak közösen fellépni a jelenség visszaszorítása érdekében.

    Index.hu