avagy hogyan látják az ott élők a saját országuk hibáit, előnyeit és ebből mit látunk idehaza
  • Rundstedt17
    #291
    Nemi erőszak hullám Svédországban
    A nemi erõszakkal kapcsolatos vádak alig több mint húsz év alatt megháromszorozódtak. Manapság hatszor annyi nemi erõszakot követnek el 15 éven aluli gyermekek ellen, mint egy emberöltõvel ezelõtt. Mindenféle más erõszakos bûncselekmény szintén nagyon felfutott. A rend szinte minden városi és elõvárosi területeken kezd összeomlani.

    A Bûnmegelõzési Bizottság (Crime Prevention Council) szerint, négyszer akkora az esélye annak hogy egy ismert nemi erõszakoló külföldön született, minthogy Svédországban. A nemi erõszakot elkövetõk között az algériaiak, líbiaiak, marokkóiak, és a tunéziaiak viszik el a pálmát. Ezek a statisztikák szerint a nemi erõszakot elkövetõk majdnem fele bevándorló. Köztudott dolog, hogy Norvégiában és Dániában a nem-nyugati bevándorlók, ami rendszerint mohamedánt jelent, különösen felül vannak vannak reprezentálva a bűnözési statisztikákban.

    Oszlóban, Norvégia fõvárosában, 2001-ben a nemi erõszakok kétharmadát bevándorlók követték el. A számok Dániában hasonlóak voltak, de Koppenhágában még rosszabb a helyzet, ahol az esetek 75 százalékát bevándorlók követik el. Svédországban nagyobb a bevándorlók, beleértve a muzulmánokat, aránya, mint bárhol máshol Észak-Európában. Feltételezhetõen a számok ott is legalább olyan rosszak, mint a többi skandináv országban. Az aktuális számok valószínûleg még magasabbak, mivel a hatóságok a második generációs bevándorlókat máshogy kezelik.

    Ann Christine Hjelm ügyvédnõk, aki a Svea feljebbviteli bíróságon (Svea high court) az erõszakos bûncselekményeket vizsgálta, azt állapította meg hogy az elitélt nemi erõszakolók 85 százaléka vagy külföldön született, vagy a szülei születtek külföldön.

    Svéd tizenéves lányok egy csoportja egy olyan övet tervezett, aminek az eltávolításához két kézre van szükség, és abban reménykednek hogy ezzel el tudják riasztani az aggresszorokat. "Ez olyan mint egy fordított erényöv", nyilatkozta az egyik feltaláló, a 19 éves Nadja Björk az AFP-nek, ami azt jelenti hogy a viselõje diktál, és nem a másik fél. Björk és egyik társa vállalkozást szeretnének beindítani, hogy tömegtermeljék az öveket és most épp egy lehetséges partnerrel tárgyalnak. "De ezt nem a pénzért csinálom" - mondta Björk. "Minden elkövetek, hogy megállítsam a nemi erõszakokat. Ez borzasztó". Az Aftonbladet egy internetes közvéleménykutatása szerint a nõk 82 százaléka fél a sötétben egyedül kimenni az utcára.

    Manapság már fényes nappal is követnek el nemi erõszakokat. Egy svéd közfürdõ 30 vendége nézte végig amint egy 17 éves lányt erõszakoltak meg és senki se csinált semmit. A lányt elõször egy 16 éves fiú közelítette meg. A fiú és a barátai követték a lányt amint a barlangba (grotto) ment, ahol egy sarokba szorították, a fiú letépte a bikinijét és megerõszakolta, miközben a barátai pedig lefogták a lányt.

    Bizonyos riportok szerint újabban a svéd lányokat a szórakozóhelyeken késekkel megtámadják és megsebesítik õket. Egy 21 éves muszlim férfi, aki pár éve jött Svédországba bevallotta, hogy nagyon rossz véleménnyel van a svéd nõkrõl - vagyis "kurvákról", ahogy õket nevezi. Most pont eljárás alatt van, mivel azzal vádolják hogy nyolc lányt sebesített meg több bárban. Továbbá azzal is vádolják, hogy megerõszakolt egy lányt egy házibulin, egy másik lányt pedig szexuálisan zaklatott ugyanott. Többen tanúsították, hogy a 21 éves férfi azt állította, hogy gyűlöli a svéd nõket.

    Több mohamedán bevándorló nyíltan vállalja az elõitéleteit. Egy koppenhágai muzulmán mufti politikai közbotrányt kavart amikor nyíltan kijelentette, hogy azok a nõk akik nem hajlandók fejkendõt viselni, "ne csodálkozzanak megerõszakolják õket" (asking for rape). Viszont a mufti nincs egyedül a véleményével. Hamid szerint "sokkal rosszabb ha egy arab nõt erõszakolnak meg, mintha egy svédet. A svéd lány renget segítséget kap utána és valószínûleg amúgyis már korábban megbaszták. De egy arab lánynak problémái lesznek a családjával ha megerõszakolják. Az õ számára ez egy szégyenforrás. Õneki fontos, hogy megtartsa a szûzességét az esküvõjéig."
    "Sokkal könnyebb egy svéd kurvát... akarom mondani lányt felszedni" - mondja Hamid miközben a saját szóhasználatán röhög. "Sok tizenéves bevándorló fiúnak svéd barátnõje van. De amikor házasságra kerül a sor, akkor a saját kultúrájukból szereznek egy alkalmas nõt, aki még sose volt férfival. Én is ezt fogom csinálni. Nagyon rossz véleménnyel vagyok svéd lányokról. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy szétkefélik az agyukat."

    A nyugati országokban a muszlim bevándorlók által elkövetett nemi erõszakok olyan irgalmatlanul magasak, hogy nehéz úgy tekinteni ezekre a számokra hogy véletlenszerûek. Ez hadviselésre emlékezteti az embert. Mohamed próféta saját maga több rabszolganõt erõszakolt meg. Ez mind a korán, mind a szunna szerint teljesen elfogadott. Ha feltételezzük, hogy sok európai muszlim úgy tekint magára, mint a hódító hadseregre és az európai nõkre, mint egyszerû hadizsákmányra, akkor hirtelen az egésznek kezd értelme lenni és teljesen megfelel az Iszlám törvénykezésnek. A legtöbb muszlim nem egyénként tekint a nyugati nõkre, hanem úgy, mint "azoknak a nõik", vagyis azok a nõk, akik az ellenséges hitetlenekhez "tartoznak": hadizsákmányok, akiket birtokba kell venni, csakúgy mint a hitetlenek földjét, ami a hitük szerint idõvel muszlim terület lesz. Ez nem egy puszta bűntény, hanem ideológiailag megindokolt bûn, illetve a muszlimok szemében a hitetlenek megtámadása szinte egyáltalán nem számít bűnnek. "A nyugati nõk olcsók és kihívók. Mi muszlimok itt vagyunk, itt is maradunk és jogunk van hozzá, hogy kihasználjuk a lehetõségeket. A mi nézõpontunk fog felülkerekedni. A nyugati termékek, csakúgy mint a föld, ahol mi most élünk, Allahhoz és a legjobb emberekhez fog tartozni - a hívõihez. A nyugati nõk szintén alapvetõen hozzánk tartoznak - õk a jövõ hadizsákmányai.