• bvalek2
    sylverangel:

A Linux felhasználóbarát telepítése a disztribúciótól függ. Először az előző Debiannal (Woody - 3.0) próbálkoztam, és szenvedtem vele. Aztán felraktam egy Susét, és ledöbbentett, hogy ilyen is létezik: egy operációs rendszer, ami nem szivatja a usert. Akkor még semennyire sem értettem hozzá.

A mostani Debian már sokkal barátságosabb, de azért nem hagynék egy kezdőt egyedül vele. Ha nem dual bootos gépet telepítesz, akkor az alapértelmezett dolgokat szépen végigcsinálja, nem kell mást tenni, mint folyamatosan okét nyomni. Dual bootnál be kell állítani a partíciókat, ennyi a plusz. Komoly elvárásaim vannak a decemberi Debiannal kapcsolatban, remélem nem csalódom.

Különben ott a Suse, már amelyiket ismerem. Nekem az Uhu is bejött, azt például nyugodt szívvel ajánlom egy kezdőnek (a magyarok nagyon tudnak valamit).

Mára már csak azok a játékgyártók tartják fent a Windowst, akik nem hajlandóak már platformra is kiadni a terméküket. Minden más szempont a Linux mellett szól, lentebbi hozzászólásomban már ecseteltem párat.

Az egész ingyenes, ez a legfontosabb, és megélnek belőle, mert a fejlesztők azért kérnek pénzt, amiért megjár, és ezért azok akik tudnak is fizetni, elfogadják az ajánlatot, és anyagilag hozzájárulnak a dologhoz. Tiszta üzlet, mindenki jól jár vele, és emelt fővel járhat az utcán.