• mogyi925
    mint mondtam, aki játszani akar, vegyen konzolt, azért van

a windows xp-nél például gyakran használt eszköz a hangrögzítő, a movie maker, a kismillió alig dokumentált bizbasz a system32 és a windows könyvtárban, azokra is mindre szükséged van, ugye?

melyik Linuxnak nem felhasználóbarát a telepítése? A Gentoo-nak tényleg nem, az nem kezdőknek van. A Fedorának viszont igen, mert az egy desktop rendszer. A SuSE-nak igen, mert az is. Ubunturól már nem is beszélve. A Debiané is van annyira felhasználóbarát, mint egy WinXP-é, pedig az se kezdőknek lett kitalálva (mmint a Debian disztró).

Nem tudom, te hogyan próbáltad, nálam újraindításokkal, driverekkel, minden szükséges programmal (GIMP, DevCPP, Total Commander, ZoneAlarm, Avira, stb stb, majdnem teljes listát lásd itt) 5-6 órán át tartott a WinXP feltelepítése, míg a Debian és a Gentoo telepítése (ugyanígy, segédprogramokkal, mindennel együtt) 2 óra alatt megvolt. Fedora ugyanezt 40 perc alatt tudja, mert az alá mikor kipróbáltam, mindent binárisból raktam fel. Tehát a kulcsrakész, használható rendszer az egyik oldalon negyed nap alatt áll fel, a másik oldalon viszont kevesebb, mint egy óra alatt. (2d, 3d, programozás, alap játékok)

De ami a legszebb az egészben, hogy az OGL-es játékok valóban elfutnak Linux alatt, még akár a Windowsos binárisok is. Ettől függetlenül játékra én sem javaslom a Linuxot, hiszen az egy operációs rendszer, ami egy számítógépet kezel, nem pedig egy játék. Minden másra viszont ideális.