• strogg
    Nem vitatkozni akarok, de ez nem teljesen igaz amit irtál. Linuxon kb: 30 percet ha rászánsz a telepítésnél, akkor ki tudod szűrni, hogy mi kell, és mi nem. Utánna pedig az alap installal felrakja azt, amit winen órákig pótolsz, külső forrásból.

Nekem az a tapasztalatom (és hidd el pár év már azért van mögögttem linuxból, a pár száz gépről nem is beszélve:)), hogy install indít, kicsit szözmötöl, hogy mi az ami kell de nincs kijelölve, vagy ki van jelölve de nem kell, aztán install neki. Egy Suse 10.1 eléggé lomha, és a DVD-s verzió eléggé bősges, így telepítéssel, és az alap beállításokkal egy korszerű gépre 2 óra alatt minden felhúzható, ami kell. amit megvagy, frissítés kezelő úgy is pampog, tehát elindítod. Amíg dolgozik a háttérben te pedig belövöd a levelezésed, kiválasztod a neked tetsző háttérképet, stb... Fele annyi idő alatt egysokkal korrektebb géped lesz, mintha XP-vel szenvednél.
    A vistát nem várom. Bevallom nekem semmi tapasztalatom nincsen benne, ugyanis szvsz annyit nem ér, hogy most emiatt partíciókat rendezgessek át a laptopon. (nincs helyem sem). Kollégám próbálgatta egy darabig, tehát mindössze közvetlen vizuális tapasztalatom va ncsak, semmi gyakorlati. A lényeg, végül kért tőlem egy ubuntut, a vistát meg törölte.

DX. Való igaz nincs DX. De nem érzem hatalmas szükségét. Egyetértek azzal, hogy a gépeden dolgozol, netezel, filmet nézel, stb... Erre egy normálsi vas teljesen elég egy linuxal. DX nélkül is van élet. Én a játékok miatt nem sírok. Sok elég populáris game megy szó nélkül, ilyenek a Q-1,2,3,4, unreal, moghaa, wolf, ET. Vagy milliónyi pici de hidd el baromi szórakoztató játékok. (GLtron rlz) Es játékra én a PS3-ra fenem a fogam :DDD Ham eg már van ps3 akkor azt hiszem DX-re sem lesz szükséged. Szvsz a jövőben erősödni fog a tendencia, hogy a játékipar a konzol felé tolódiok majd el.