bvalek2#28
Bocs, félreérthető voltam. Az űrhajó amiről beszélek, csak arra jó, hogy elérjük vele a Vénusz körüli pályát, a Vénusz légköréből. Így néz ki az expedíció:
1. Szükség van egy űrrepülőre, ami a Földről indul, és Föld körüli pályára áll, tehát azt teszi, amit a mai űrrepülő, semmi extra. Elneveztem 'Fiume'-nek.
2. Bolygóközi automatikus teherűrhajó, ami az első ballonokat szállítja a Vénuszra, Föld körüli pályáról indul, sosem száll le. Amikor megközelíti a Vénuszt, akkor elengedi a terhét, ami a légkörben fékeződve landol a felszínen. A leszállóegység felfújódik, és felemelkedik üzemi magasságba, a keringő egység a Vénusz gravitációs terét felhasználva egy hintamanőverrel visszaindul a Föld felé, és csak a Föld közelében fékez. Ezzel üzemanyagot spórolunk, és újrafelhasználható lenne.
Ezt a lépést teszőleges alkalommal meg lehet ismételni, vagy akár több űrhajót indítani egyszerre, de csak másfél évenként van indítási ablak, tehát ennél gyakrabban nem megy.
mivel az út maga tovább tart mint másfél év (kb 2 év) célszerű kettő teherűrhajót indítani, különböző időpontokban. A nevük: 'Turul' és 'Csodaszarvas', totemállataink :)
2. Ugyanezzel a módszerrel érkeznek az emberek, és az előző hozzászólásomban említett Vénuszi űrrepülő, tehát nem a saját erejéből repül oda. Az emberszállító hajó neve: 'Honfoglalás', az űrrepülő pedig 'Csaba Királyfi'
3. A Vénusz körüli pályán szükség van műholdakra, ezeket a Földről indítják, mint a mai űrszondákat. Űrállomást nem érdemes Vénusz körül telepíteni, mert a Vénuszi telepeseknek nincs elég erőforrásuk fenntartani.
Az első ballonokat a hét vezérről neveztem el: 'Álmos', 'Tas', 'Huba', stb.
Hogyan jutnak az emberek a Vénuszra?
A földről felszállnak a 'Fiume'-val.A 'Honfoglalás' elviszi őket a Föld körüli pályáról Vénusz körüli pályára. Ott átszállnak az említett a 'Csaba Királyfi' fedélzetére, ami landol a felszínen. Aztán egy léghajó felemeli őket egy levegő városhoz (az űrrepülővel együtt), ezzel megérkeztek.
hogyan jutnak az emberek vissza a Földre?
Beszállnak az indítóballon alján csünggő 'Csaba Királyfi'-ba, és felrepülnek alacsony Vénusz körüli pályára. Ott várja őket a 'Honfoglalás'. Átszállnak, a 'Csaba Királyfi' visszatér a felszínre, ők pedig a 'Honfoglalással' elindulnak a Föld felé. Föld körüli pályára állnak, ott átszállnak a 'Fiume'-ra, és leszállnak Ferihegyen :D
Hangsúlyozom, általános iskolás voltam amikor kitaláltam a neveket :) De az expedíció részleteit csak gimis koromban tudtam kidolgozni.