• BiroAndras
    #190
    "Ha minden végtelen, akkor pont a sebesség ne lenne az?"

    Mi minden végtelen?
    Az, hogy a fénysebesség nem átléphető, szigorú matematikai következménye jól ismert, és mérésekkel alaposan igazolt tényeknek. És azt is rengeteg kísérlet igazolja, hogy a fénysebességet nem lehet csakúgy átlépni. A részecskegyorsítókban pl. rutinszerűen gyorsítanak mindenféle részecskét óriási energiákkal. A newtoni fizika szerint már rég sok nagyságrenddel gyorsabbaknak kellene lenniük a fénynél, mégis a valóságban lassabbak még mindíg egy hajszállal (pontosan ahogy a rel.elm. megjósolta).
    A csillagászok is óriási energiájú jelenségeket figyelnek meg, de ők se láttak még a fénynél gyorsabb mozgást.

    "volt egy kísérlet melyben egy 12 cm kis "alagutban" microhullámokkal 12x fénysebbeséget értek el."

    Az ilyen eredmények általában félreértésen alapulnak. Sokminden lehet látszólag gyorsabb a fénynél, de a lényeg, hogy információt küldeni, vagy utazni nem lehet ilyen módon.

    "Sok olvasván a kommenteket, annyira ragaszkodnak egy olyan tudományos világ elméleteihez, mely egyik nap azt mondja a csoki árt a fogakat másnap cáfolja, hogy használ."

    Nem egy súlycsoport a kettő. Az egyik arról szól, hogy traktorral gyorsabban lehet szántani, mint ökörrel, a másik arról, hogy melyik cég gyártja a legjobbat.

    "bekéne már látni, hogy nem életszerű ragaszkodni a "régi" fizikai iskolákhoz, és mindent tényként kezelni, gondolok most erre, hogy a fénysebbeségnél nincs gyorsabb..."

    A tapasztalat az, hogy érdemes egy kicsit konzervatívnak lenni (de nem nagyon).

    "ZGH-54-12-8 galaxisra gondolok és már ott is vagyok, a fény meg kb 36168880369689689688 év múlva ér oda... Nos, szerintem a gondolat sebbesége gyorsabb."

    Az egyik fizikai sebesség, a másik nem. De ha ez megnyugtat, a téridő változásának nincs sebességkorlátja (jelenlegi ismereteink szerint). Ezt kihasználva elvileg bármekkora sebességgel lehet utazni.