• Epikurosz
    #232
    Csókolom!
    Jöttem megmondani a tuttit. :-)

    A keresztény vallás eredendő bűnről beszél. De vajon mi az eredendő bűn? - mert hogy nem almaevés, a tudás bekebelezése, az hótbiztos!

    De itt vagyok én nektek, és elmondom azt, amit még a biblia, és más szent könyvek sem tudnak!

    A biológai evolúció motorja a természetes szelekció. Persze jobb lett volna, ha egy Tökéletes Szellem megtervezi a világ folyását, de jaj, nem nagyon van ilyen intelligens tervező, és szegény természet azzal főzött, amije volt (jobbára vízzel).
    Kialakultak bennünk ezek az állati ösztönök, hogy minél jobban szétszórd a pollened, a magod, a spermiumod. Bonyolultabb biológiai rendszerekben, - de mit beszélek itt? már a primitívekben is - a bandákba verődés komoly előnnyel járt. Aztán ugye kialakultak a furkósbotos bandák, és ezek jogutódjai, az államok. Az államok élén meg ott vannak a böszmeségeikről híres-hírhedt politikusok. (Értsük egymást ;-)

    Lassan azonban kiderülnek a disznóságok, a davincsi kódok kezdenek megfejtődni.
    A kiút 2 pontban keresendő:

    1. Rá kellene ébredni, hogy a világűr bazinagy. Nem kell félni attól, hogy elveszik a vadászterületed, terjeszkedhetsz itt, mint a pertligumi. Persze, persze, ez azért még odébb van...

    2. Úgy 10-12 ezer éve, amióta megjelent a civilizáció, a barbárság is újratermeli önmagát. Én már azon a ponton vagyok, gyerekeim, hogy két fajról kezdek beszélni az emberi fajon belül: vannak a kultúrlények, és vannak a barbárok.
    A dologban az az érdekes, hogy Te, mint kultúrlény, azért, hogy megvédd magad a barbárok ellen, két részre osztod őket. Fele megmarad haramiának, a másik felét felöltözteted rendőrnek, katonának, nyomozónak, bírónak stb.
    Közben meg dolgozol, mint a rabszolga, mert azért mindkét csoportot neked kell eltartanod. Amúgy meg, a "jófiúk"-nál is néha kiütköznek a atavisztikus ösztönök, és ezért hallani arról, hogy már bilincsbe vert tüntetőket jól elagyabugyálnak a rend őrei. Mert a bélyeg, a szadizmus bélyege ott van a homlokuk bőre alatt besütve.

    Nos, kedves kultúrlény barátom, itt állunk mi ketten remegve, a jófiúk és rosszfiúk gyűrűjében, akik közben boldogan élik a világukat, áll az állnivalójuk, mint Toldi Miklós petrencés rúdja, és igazából a biológiai folytonosságot ők biztosítják, nem te, a könyvmoly, akinek már fel sem áll.

    Valahogy emlékeztet engem ez az egész az ipari forradalom korszakára. Már látom is, amint megjelennek a robotrendőrök, a robotkatonák, akik nem lépik túl a hatáskörüket, szigorúan a a hatáskörükön belül érvényesítik a jogot. A rosszfiúknak annyi, a sok egyenruhást meg el lehet csapni. Egy részük persze beállhat programozónak, illetve a gyerekeik, de félek, hogy sok fölösleges ember marad.
    Ez lenne talán az apokalipszis (kis betűvel, mert a nagybetűs még jóval odébb van, és arról most nem beszélek), vagyis annak mini kiadása, amikor kiválogatódnak a jók és a rosszak?

    Naszóval, jól nézünk mi ki!
    És a klímaváltozásól nem is beszéltem.

    Ebből a kutyaszorítóból csak egy kiugrási lehetőség van: ha tovább folytatod azt, ami eredendő bűnként beléd van vésve, vagyis az expanziót.

    Stephen Hawking nem beszél butaságokat...